Za budućnost Podgorice: Ravnomjerno ulagati u svako područje glavnog grada

"Ovaj grad pripada svima nama i učinićemo sve da se riješi svaki problem sa kojim se suočavaju građani, počevši od osnovnih infrastrukturnih pitanja do dugoročnih razvojnih projekata", poručila je Jelena Borovinić Bojović

2596 pregleda 10 komentar(a)
Sa predaje liste "Za budućnost Podgorice", Foto: Luka Zeković
Sa predaje liste "Za budućnost Podgorice", Foto: Luka Zeković

"Nećemo dozvoliti da građani Tološa i dalje budu zapostavljeni. Ovaj grad pripada svima nama i učinićemo sve da se riješi svaki problem sa kojim se suočavaju građani", poručila Jelena Borovinić Bojović, kandidatkinja za gradonačelnicu liste "Za budućnost Podgorice - Grad svih nas", prilikom posjete kandidata za odbornike ove liste prigradskom podgoričkom naselju Tološi.

Iz koalicije Za budućnost Podgorice su obećali ravnomjeran razvoj i ulaganja u svim djelovima Podgorice. Kazali su da je u fokusu njihove koalicije čovjek, njegovi problemi i predlozi za poboljšanje života u ovom dijelu Podgorice.

"Saslušali smo Tološane koji su nam glavni vodič kroz rješavanje pitanja koje za njih predstavljaju problem. Tološani su izrazili razočaranje nebrigom i zanemarivanjem ovog naselja od strane prethodne lokalne vlasti na čelu sa Demokratskom partijom socijalista. Iako su godinama bili u poziciji da riješe ključne probleme stanovnika Tološa, ništa nisu preduzeli.

Saslušali smo o infrastrukturnim nedostacima među kojima su ključni neadekvatno adaptirana kanalizaciona mreža i zapuštena putna infrastruktura. Razgovarali smo o potrebi mještana Tološa da dobiju Dom zdravlja i sportske terene", navodi se u saopštenju ove koalicije.

Dodaje se da ta koalicija vidi Podgoricu kao grad sigurne budućnosti svih, te da će posvećeno raditi na tome da neodgovorna praksa bivše lokalne uprave DPS-a bude ispravljena.

"Preuzeli smo odgovornost za bolju budućnost Podgorice i nećemo dozvoliti da građani Tološa i dalje budu zapostavljeni. Ovaj grad pripada svima nama i učinićemo sve da se riješi svaki problem sa kojim se suočavaju građani, počevši od osnovnih infrastrukturnih pitanja do dugoročnih razvojnih projekata", poručila je Jelena Borovinić Bojović.

Iz koalicije Za budućnost Podgorice su saopštili da će pokazati odgovornost prema svakome i da je ključno ne dozvoliti da postoje privilegovani ili važniji. Svaki čovjek je važan, bilo da je u Tološima ili Gornjoj Gorici, Maslinama ili Kakarickoj gori, ističu.

Poručuju da će ravnomjerno ulagati u svako područje glavnog grada jer Podgorica nije, kako kažu, polovina sređenih, a polovina nesređenih naselja - Podgorica je cjelina.

"Naša koalicija je dokazala da kada preuzmemo odgovornost, završimo posao. Nastavićemo da radimo u korist građana, jer je naša vizija Podgorica kao grad u kojem se svako osjeća jednako važnim, grad koji pripada svima nama", kazao je Radoš Zečević.

Vladimir Bulatović podsjetio je na veliki doprinos i žrtvu Tološana u višedecenijskoj borbi za oslobođenje od trulih praksi bivšeg režima.

"Vi ste pružili glavnom gradu mnogo toga. Crvena stijena, simbol Tološa i klub koji je Crnoj Gori podario velike fudbalske talente, mora imati savremeni objekat na kojem će se mještani okupljati, a Stijena povratiti stari sjaj", istakao je on.

Koalicija Za budućnost Podgorice poručila je da će nastaviti odgovorno i posvećeno, sa ciljem da vrati povjerenje građana u lokalnu upravu. "Nećemo da trgujemo potrebama naših sugrađana. Hoćemo stabilnu Podgoricu, razvijeno Tološe. Želimo da zajedno sa sugrađanima gradimo Podgoricu i vratimo joj toliko dugo obećavano dostojanstvo", zaključuje se u saopštenju koalicije.

Bonus video: