Pokret Naprijed: DPS ideju o subvencionisanju vrtića u Podgorici prepisao od nas

"Čini se da DPS ponovo pribjegava starim metodama 'Resavske škole', pokušavajući da prepiše ideje i rješenja koja drugi predlažu"

3393 pregleda 5 komentar(a)
Pokret Naprijed, Foto: Pokret Naprijed
Pokret Naprijed, Foto: Pokret Naprijed

Pokret Naprijed saopštio je danas da je Demokratska partija socijalista (DPS) ideju o subvencionisanju vrtića u Podgorici prepisali od njih.

"Danas smo saznali iz medija da je DPS izašao sa saopštenjem u kojem najavljuju subvencionisanje vrtića u Podgorici. Znamo da su ideju prepisali od nas, samo ne znamo odakle – da li iz našeg programa koji smo objavili još 11. avgusta ili su sinoć gledali gostovanje nosioca naše liste dr Vuka Kadića na jednoj televiziji, gdje je opširno govorio upravo o ovom pitanju", ističe se u saopštenju Pokreta Naprijed koji na lokalnim izborima u Podgorici 29. septembra nastupa sa listom "Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu".

Oni su dodali da podsjećaju građane da je DPS u Podgorici bio na vlasti 30 godina, te da je tokom tog perioda i nastao problem sa nedostatkom mjesta u vrtićima zbog njihove nebrige i lošeg planiranja.

"Čini se da DPS ponovo pribjegava starim metodama 'Resavske škole', pokušavajući da prepiše ideje i rješenja koja drugi predlažu. Sa druge strane, drago nam je da su i ostali učesnici u izborima počeli da pričaju o programima, a ne o temama koje nemaju veze sa izborima u Glavnom gradu. Pokret Naprijed će nastaviti da iznosi svoj program u kome daje rješenja koja će trajno poboljšati život građana, a ne za predizborna obećanja za koja svi znamo da neće biti ispunjena", zaključuje se u saopštenjU Pokreta Naprijed.

Nosilac liste "I riječju i djelom!" na lokalnim izborima u Podgorici, Nermin Abdić (DPS), saopštio je ranije danas da će podgorički mališani nakon konstituisanja nove vlasti imati besplatan boravak u državnim vrtićima.

Bonus video: