Klub odbornika DPS Berane: Hitno zakazati sjednicu po prijedlogu Vlade i skratiti mandat SO

"Kome je u interesu, i zašto, da ovaj grad živi u beznađu sada je svima jasno. Klub odbornika Demokratske partije socijalista poziva na odgovorno ponašanje svakog odbornika u lokalnom parlamentu i apeluje da se mandat najhitnije skrati"

2280 pregleda 2 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Ignorisanje prijedloga Vlade za skraćenje mandata Skupštine opštine Berane od strane Miluna Rmuša (Demokrate), predsjednika lokalnog parlamenta dodatno usložnjava politički i sveukupni ambijent u našoj opštini. Očigledno je odsustvo želje da se ovaj problem najhitnije riješi, te parlamentarna većina nastavlja sa međusobnim prepucavanjem i prebacivanjem krivice na druge, a sve na uštrb zaposlenih u lokalnoj samoupravi, preduzećima i ustanovama, saopšteno je iz Kluba odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini opštini (SO) Berane.

"Klub odbornika Demokratske partije socijalista, još jednom, apeluje i zahtijeva da predsjednik Rmuš postupi po prijedlogu Vlade i u najkraćem roku zakaže sjednicu Skupštine na kojoj bismo skratili mandat. Nerazumni potezi predsjednika Rmuša guraju Berane još u veće probleme i beznađe", navodi se u saopštenju.

Kazali su da je aktuelna većina u lokalnom parlamentu je na potezu, a ponovili su da će odbornici Demokratske partije socijalista glasati za skraćenje mandata, "jer su vanredni lokalni izbori jedini način izlaska iz ovog ćorsokak u koji su neodgovorni vlastodršci gurnuli Berane".

"Kome je u interesu, i zašto, da ovaj grad živi u beznađu sada je svima jasno. Klub odbornika Demokratske partije socijalista poziva na odgovorno ponašanje svakog odbornika u lokalnom parlamentu i apeluje da se mandat najhitnije skrati", zkljuučuje se u saopštenju.

Bonus video: