Abdić: DPS je u Podgorici uvijek stavljao interese svojih građana na prvo mjesto

Abdić je obećao da će u njegovom mandatu biti realizovan i projekat izgradnje Zapadne obilaznice od kružnog toka na Komanskom mostu do kružnog toka kod salona namještaja Grand u Donjoj Gorici

7497 pregleda 56 reakcija 56 komentar(a)
Abdić razgovara sa građanima, Foto: DPS
Abdić razgovara sa građanima, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) u Podgorici je uvijek stavljala interese svojih građana na prvo mjesto, saopštio je nosilac liste "I riječju i djelom!", Nermin Abdić.

Iz DPS je saopšteno da je Abdić juče obišao Donju Goricu i razgovarao sa građanima iz tog dijela Podgorice.

"Abdić je podsjetio na brojne projekte koje je Glavni grad realizovalo u ovom dijelu Podgorice u vrijeme dok je Demokratska partija socijalista činila okosnicu lokalne vlasti u našm gradu, kao što je izgradnja dva bulevara vrijedna 26 miliona eura, te značajno unaprijeđnje stanja lokalnih saobraćajnica, uvođenje savremene LED rasvjete, izgradnja dječjeg igrališta. Ističući da je Demokratska partija socijalista u Podgorici uvijek stavljala interese svojih građana na prvo mjesto, Abdić je obećao da će nakon 29. septembra nastaviti da radi na unapređenju kvaliteta života u svim djelovima grada", ističe se u saopštenju DPS.

Abdić je rekao da će jedan od prvih projekata koje će nova gradska uprava realizovati u ovom dijelu grada biti nastavak realizacije projekta vodosnabdijevanja Lješanske nahije.

"Osim toga, jedan od prioritetnih projekata u Donjoj Gorici biće i proširenje mjesnog groblja, budući da je upoznat da je ovo problem koji datira godinama unazad. Nova gradska uprava ponudiće partnerstvo Vladi Crne Gore na projektu rekonstrukcije osnovne škole i vrtića u Donjoj Gorici, u cilju proširenja njihovih kapaciteta. Ovo će, Abdić je izrazio uvjerenje, dodatno motivisati mlade ljude da se nastanjuju u ovom naselju koje predstavlja jedan od najljepših djelova Podgorice", piše u saopštenju DPS.

U saopštenju DPS se navodi i da "imajući u vidu da je Donja Gorica najbrže rastuće naselje u Podgorici, Abdić je obećao da će se zalagati za to da se Glavni grad, nakon 29. septembra, aktivno uključi u stvaranje planskih pretpostavki kako bi ovaj razvoj pratila i odgovarajuća komunalna infrastruktura".

Abdić je obećao da će u njegovom mandatu biti realizovan i projekat izgradnje Zapadne obilaznice od kružnog toka na Komanskom mostu do kružnog toka kod salona namještaja Grand u Donjoj Gorici.

"To će omogućiti da tu zaobilaznicu spojimo sa Jugozapadnom i time izmjestimo tranzit iz centra grada, čime ćemo riješiti značajan dio saobraćajnih gužvi. Građani ovog dijela grada će, osim navedenog, uskoro moći i da uživaju u uređenoj oazi prirode na Maloj Gorici, kao i u mnogim drugim projektima koje će buduća gradska uprava realizovati u naredne četiri godine", zaključuje se u saopštenju DPS.

Bonus video: