Grbaljska lista: Naši programski ciljevi fokusirani na potrebe stanovništva kako bi se stekli uslovi za bolji život

"Naša djeca zaslužuju ravnopravne uslove i mogućnosti kao kotorska djeca, poput izgradnji igrališta, šetališta, proširenja kapaciteta vrtića i škole"

5372 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Grbaljska lista
Foto: Grbaljska lista

Programski ciljevi Grbaljske liste su fokusirani na sve potrebe stanovništva kako bi se stekli uslovi za bolji život, saopšteno je iz te liste koja će učestvovati na predstojećim lokalnim izborima u Kotoru 29. septembra.

Kazali su da su zbog nezadovoljstva, dosadašnjim radom političkih subjekata na lokalnom nivou, i načinom kako se ophode prema Grbljanima i Grblju, donijeli odluku o osnivanju liste i učešća na izborima.

"Na Grbaljskoj listi nalaze se ljudi koji svojim ugledom i ljubavlju prema Grblju zaslužuju da budu tu, koji imaju želju i volju da se na iskren i transparentan način bore za bolji status Grblja u kotorskoj opštini. Naša djeca zaslužuju ravnopravne uslove i mogućnosti kao kotorska djeca, poput izgradnji igrališta, šetališta, proširenja kapaciteta vrtića i škole... Smatramo da se Grbalj dovoljno eksploatisao zarad interesa užeg dijela grada ili interesa političara, koji to često zloupotrebljavaju i koriste za lično i partijsko predstavljanje i promociju, a na našu štetu", piše u saopštenju.

Rekli su da građani Grblja imaju pravo da liječenje i sve vezano za zdravstvenu njegu obave u Domu zdravlja u industrijskoj zoni, "bez prolaska kroz Kotor koji nekada traje i po dva sata", kako bi uradili laboratorijske nalaze ili obavili pregled kod specijaliste.

"Priča se o standardu života u 21.vijeku, a sigurno tri četvrtine Grblja nema redovno ili nema uopšte riješeno vodosnabdijevanje. Dio Grblja nije pokriven telefonskim signalom, a o internetu da ne govorimo. Potencira se izgradnja bulevara kroz Grbalj, a svjedoci smo stanja postojećih puteva koji su oštećeni, neobezbijeđeni, neodržavani... Pojedini putevi su u takvom stanju da ih vatrogasna vozila i vozila hitne pomoći ne mogu koristiti", navodi se u saopštenju.

Grbaljska lista
foto: Grbaljska lista

Poručili su da je elektroenergetski sistem "bukvalno pred raspadom", što se najviše odražava, kažu, u zimskom i ljetnjem periodu, kad je povećana potreba za električnom energijom.

"Svjedoci smo šta rade političke partije i političari, kada su u pitanju lični interesi i mogućnosti vršenja vlasti. Grbalj je izdvajao ljude za koje se smatralo da nas mogu predstavljati na svim nivoima lokalne samouprave, ali su vremenom postajali taoci raznih partija i političkih interesa, i samim tim zanemarivali potrebe i interese Grblja i grbljana. Vrijeme je da se oslobodimo tog talačkog uticaja, naročito na lokalnom nivou, gdje svi moramo da se borimo za bolji status i standrad u društvu", istakli su.

"Dosta nam je podjela na četnike i partizane, na Crnogorce i Srbe, pripadnike jednih ili drugih partija... Ne treba nam niko govoriti ko smo i što smo, kom narodu pripadamo, kojim jezikom govorimo, u koju svetinju idemo i koje simbole poštujemo", kazali su iz Grbaljske liste.

Bonus video: