Dragomanović: Uvešćemo besplatan vrtić i jaslice za svu kotorsku djecu

"Pokrenućemo program subvencija za podstanare, a uspostavićemo i socijalni program stanovanja, koji će podrazumijevati podršku u rješavanju stambenog pitanja za najugroženije"

3914 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Dragomanović, Foto: DPS
Dragomanović, Foto: DPS

Po preuzimanju gradske vlasti 29. septembra, Demokratska partija socijalista (DPS) uvešće besplatan vrtić i jaslice za svu kotorsku djecu, a uvećaćemo i naknade za novorođenčad, saopštio je kandidat sa liste "Kotor prije svega! DPS – Neđeljko Moškov" Srđan Dragomanović.

Kazao je da će uspostaviti prenatalni program, koji će podrazumijevati subvencije parovima, pri čemu će Opština Kotor učestvovati u sufinansiranju stanarine za mlade bračne parove u prvoj godini braka.

"Pokrenućemo program subvencija za podstanare, a uspostavićemo i socijalni program stanovanja, koji će podrazumijevati podršku u rješavanju stambenog pitanja za najugroženije", naveo je Dragomanović.

"Našim najstarijim sugrađanima na usluzi će biti servis 'Obrok na kućnom pragu', uz program nabavke namirnica za penzionere sa najnižim primanjima i unapređenje geronto programa", dodao je.

Dragomanović je poručio da će izgraditi regionalni dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i uspostaviti dva dnevna centra za stare, kao i da će izgraditi Hospis u okviru Doma starih Grabovac.

Bonus video: