Anđušić: Čarapić ne prestaje da obmanjuje javnost

"Razumijemo da funkcionerima PES-a nije lako, jer su u slobodnom padu, i lebde u sferi političkog rejtinga, sa velikom šansom da se survaju 29. septembra na dno, što realno i zaslužuju"

5071 pregleda 16 komentar(a)
Anđušić, Foto: DPS
Anđušić, Foto: DPS

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Mihailo Anđušić kazao je da su u fokusirani na dalje snaženje partije "kao jedinog bedema evropske i građanske Crne Gore".

On je reagovao na navode poslanika Pokreta Evropa sad (PES) Vasilija Čarapića koji je rekao da je Stranka Evropskog progresa (SEP) "projekat DPS-a lansiran sa namjerom da zadrži njihove nezadovoljne birače".

"U maniru partije kojoj pripada, poslanik Pokreta Evropa sad, Vasilije Čarapić, ne prestaje da obmanjuje javnost. Njegova posljednja u nizu besmislica je izjava da je SEP proizvod Demokratske partije socijalista. Razumijemo da funkcionerima PES-a nije lako, jer su u slobodnom padu, i lebde u sferi političkog rejtinga, sa velikom šansom da se survaju 29. septembra na dno, što realno i zaslužuju", kazao je Anđušić.

On je dodao da svako ima pravo na političko djelovanje po sopstvenom izboru.

"Sa tim nemamo nikakav problem. Svakome, pa i našim političkim oponentima, danas je jasno da je Demokratska partija socijalista centralni stub građanske, evropske i suverene Crne Gore. Ma koliko ga rušili formalni i neformalni Čarapićevi mentori, taj stub je sve jači i čvršči. Dakle, umjesto Čarapićevih insinuacija da stvaramo neke nove političke ponude, isključivo smo zainteresovani za snaženje jedinog pravog bedema odbrane Crne Gore - odnosno, Demokratske partije socijalista. Predstojeći izbori strateški su važni za dalji put naše države koju neodgovorni, pohlepni i prevarni vuku u ambis. U takvim okolnostima svaki glas građanske, demokratske Crne Gore, dat nekoj drugoj opciji, glas je kojim se, i pored najboljih namjera, indirektno potpomaže aktuelna parlamentarne većina na štetu države Crne Gore", rekao je Anđušić.

Iskustvo iz 2020. godine, kako je naveo je "najbolji dokaz ove naše tvrdnje".

"I na kraju, ukoliko Čarapić insistira da se nama bavi, bolje bi mu bilo da se uključi u raspravu između premijera i predsjednika ko je i koliko puta nudio saradnju Demokratskoj partiji socijalista. A mi ćemo se zabavljati dok gledamo kako se samourušavate, bez naših većih napora. Jer, dok PES strmoglavo pada, Demokratska partija socijalista iz dana u dan i iz izbora u izbore bilježi sve jaču podršku građana i nastaviće svoj rast sve dok vas ne počistimo sa političke scene", zaključio je Anđušić.

Bonus video: