Mugoša: Vlast očito ne umije i neće da se nosi sa kju groznicom

"Mi ćemo, kada nakon 29. septembra budemo u prilici, podići higijenu na gradskim pijacama na najviši nivo. Zdravlje građana je najvažnije", rekao je lija Mugoša, nosilac Izborne liste "Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković".

10589 pregleda 48 reakcija 48 komentar(a)
Mugoša, Foto: SEP
Mugoša, Foto: SEP

Svjedoci smo stalnih prijetnji po zdravlje građana, pojačanih ovih dana kju groznicom s kojom vlast očito ne umije i neće da se nosi, saopštio je lija Mugoša, nosilac Izborne liste "Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković".

Iz Stranke evropskog progresa (SEP) je saopšteno da je Mugoša poručio građanima na Velikoj pijaci da su uređenje gradskih pijaca i održavanje najvišeg nivoa higijene na njima dio programa "Uredimo Podgoricu" te da je jedan od prioriteta u ovoj oblasti proširenje pijaca i bolja saradnja s ostalim gradskim javnim preduzećima.

"Svjedoci smo stalnih prijetnji po zdravlje građana, pojačanih ovih dana Q groznicom s kojom vlast očito ne umije i neće da se nosi. Mi ćemo, kada nakon 29. septembra budemo u prilici, podići higijenu na gradskim pijacama na najviši nivo. Zdravlje građana je najvažnije. Značajan dio naših programskih aktivnosti posvetićemo unapređenju Tržnica i pijaca i boljoj saradnji s ostalim javnim preduzećima. Vidjeli smo da je slaba saradnja između preduzeća koja se bave čistoćom i preduzeća koje je zaduženo za tržnice i pijace. Preispitaćemo da li iznosi zakupnina mogu biti niži uz bolju uslugu i sadržaj. Uredićemo Podgoricu, vrijeme je za red", kazao je Mugoša prilikom obilaska pijace u Tržnom centru "Pobrežje" (Velika pijaca).

U saopštenju SEP se navodi da su kandidati za odbornike na izborima za Skupštinu Glavnog grada Podgorice i aktivisti SEP predstavili u razgovoru s građanima na Velikoj pijaci program partije u kojem kako navode insistiraju na sređivanju gradske uprave i gradskih javnih preduzeća kojima treba da upravljaju stručnjaci, a ne političari.

"Sve počinje od gradske uprave i gradskih preduzeća, a tamo od onih koji rukovode. Tržnice i pijace, Čistoća, Deponija, Parking servis, Putevi, Vodovod i kanalizacija su preduzeća kojima rukovode partijski kadrovi. A oblasti kojima se ova preduzeća bave građani prepoznaju kao najproblematičnije u gradu. Kada mi budemo odlučivali, u javnim preduzećima će zapošljavanje službenika i namještenika biti isključivo po transparentnim konkursima, a imenovanja rukovodilaca na osnovu kvalifikacije i iskustva. Dosadašnja praksa rukovođenja na osnovu partijske knjižice duboko je nepravedna prema većini građana, a uz to i neefikasna. To je i jedan od važnih faktora koji je doveo do ovakvog stanja u gradu", kazao je Mugoša.

Bonus video: