ODT Nikšić: Neutemeljene i neprihvatljive tvrdnje da su tužioci podložnici pritiscima

"Podsjećamo predstavnike svih političkih partija da su državni tužioci samostalni i nezavisni u svom radu i da svoju funkciju obavljaju nepristrasno i objektivno, na principima zakonitosti i jednakosti", navodi se u reagovanju

4752 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću donosi odluke isključivo na osnovu ustavnih normi i zakonskih propisa bez obzira na bilo čije ime, prezime, funkciju, političku pripadnost i prepoznaje samo počinioce krivičnih djela.

To su naveli u reagovanju na tvrdnje nikšićkog odbora Nove srpske demokratije da Demokratska partija socijalista, javnim pritiscima i tajnim djelovanjem prema tužiocima i sudijama, pokušava spriječiti razvoj toga grada i države.

"Osnovno državno tužilaštvo Nikšić odlučno negira tvrdnje političkih partija da su državni tužioci podložni bilo kakvim i bilo čijim pritiscima i takve neutemeljene navode smatra neprihvatljivim.

"Podsjećamo predstavnike svih političkih partija da su državni tužioci samostalni i nezavisni u svom radu i da svoju funkciju obavljaju nepristrasno i objektivno, na principima zakonitosti i jednakosti.

"Istovremeno pozivamo političke partije, kao i cjelokupnu javnost da, ukoliko posjeduju bilo kakve dokaze koji potvrđuju navode o pritiscima na državne tužioce, sa takvim dokazima upoznaju Osnovno državno tužilaštvo Nikšić, koje će preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju provjere takvih informacija.

"Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću donosi odluke isključivo na osnovu ustavnih normi i zakonskih propisa bez obzira na bilo čije ime, prezime, funkciju, političku pripadnost i prepoznaje samo učinioce krivičnih djela.

"Od predstavnika političkih partija očekujemo odgovornost prilikom javnog iznošenja navoda kojima se pokušava urušiti integritet Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću", navodi se u reagovanju.

Bonus video: