Brajović: Političke snage simbioza interesa, a ne odraz narodne volje

"Želimo drugačiju Crnu Goru! Želimo da je zaštitimo i želimo da je učinimo boljom", poručuju iz Crnogorske građanske akcije

1475 pregleda 2 komentar(a)
Foto: CGA
Foto: CGA

Političke snage koje djeluju na tlu Crne Gore već duže vremena nisu pravi odraz narodne volje, nego simbioza interesa, saopštila je kandidatkinja Crnogorske građanske akcije (CGA) za odbornicu u Podgorici Nada Brajović.

"Ujedinili smo se oko ideje, da pokušamo da se borimo i da se izborimo oko drugačijeg puta Crne Gore. Jer smo mišljenja da Crna Gora već duže vremena ide u onom pravcu koji mi ne želimo. Mi želimo drugačiju Crnu Goru! Želimo da je zaštitimo i želimo da je učinimo boljom. Želimo da stanemo u zaštitu antifašizma. Smatramo da političke snage, koje djeluju na tlu Crne Gore, već duže vremena nisu pravi odraz narodne volje, nego simbioza nekih interesa i da se oko previše stvari dijelimo, umjesto da se ujedinimo. Postoji puno načina da učinimo ovu zemlju boljom. Pošto ovo je građanska država, slagao se neko sa građanskim ustrojstvom ili ne", saopštila je ona.

Poručila je da nema podjela.

"Nema podjela na nacionalne tabore, kako to rade već duže vremena sve političke stranke. Svaki građanin ima snagu da se bori protiv toga, da se suprotstavi, jer on raspolaže kapitalom. A kapital je njegov glas. Njegov glas na izborima, da kaže stop određenom ponašanju, koje ne dovodi do boljitka i do dobra. I ne dovodi u krajnjem slučaju onamo gdje želimo da budemo, a to je u Evropskoj uniji. U toj porodici naroda kojem strijemimo već duže vremena", navodi Brajović.

Rekla je da građani Podgorice treba da pogledaju kako glavni grad izgleda danas, "da naprave razliku kako je nekada izgledala, šta je to što njoj fali, koje su to snage koje treba da dođu na čelo Podgorice i da zagovaraju neke druge vrijednosti i nešto što će da donese dobro našem glavnom gradu".

"Zato 29. septembra, želim da uputim poruku svim građanima, da izađu na izbore. Da ne daju svoj glas za nacionalizam. Za klerikalizam. Za nazadnost. Za sve ono što neće učiniti našu jedinstvenu Crnu Goru boljom", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: