Injac: Osjećaju se opstrukcije kadrova Ure i Pokreta za Podgoricu; Rakčević: Vrijeme da Podgorica dobije bržu samoupravu

Gradonačelnica pozvala one koji su na čeli Sekretarijata za finansije, Agencije za izgradnju i razvoj, Zelenila i Čistoće da sarađuju sa ostalim djelovima i sistema

11200 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Foto: Glavni grad Podgorica
Foto: Glavni grad Podgorica

Sada već ne postoji dobra saradnja untuar sistema Glavnog grada jer postoji nekoliko pozicija na kojima su kadrovi Ure i Pokreta za Podgoricu. Nisam sigurna da će iskazivati spremnost na saradnju, rekla je gradonačelnica Olivera Injac.

"Osjećaju se opstrukcije već sada. Pozivam kolege, posebno one koji vode Sekretarijat za finansije i gradsko preduzeće Zelenilo da rade sa svim djelovima sistema. Žao mi je što su ti ljudi pod uticajem partija ili pokreta čiji su dio pa zbog toga ne vuku poteze koji su profesionalni", rekla je Injac u izjavu Danu i dodala da postoje zastoji u realizaciji i kod projekata gdje je uključena Agencija za izgradnju i razvoj kao i Čistoća.

Zamjenik gradonačelnika Luka Rakčević je reagujući na izjavu Injac rekao da o njoj i njenoj produktivnosti dovoljno kazala njena partija "uklonivši je sa te pozicije i dajući prostor novom eksperimentu, sa još manje znanja o našem gradu".

"I nema potrebe da bilo šta dodajem. Od srca joj želim puno sreće u daljem životu i karijeri i hvala na svemu što smo zajedno prošli. Vrijeme je da Podgorica dobije bržu, odgovorniju i bolju lokalnu samoupravu, koja će probleme rješavati odmah i koja ima viziju - boljeg grada", poručio je Rakčević.

Kandidat za gradonačelnica Podorice Andrej Milović napisao je da je prebacivanje odgovornosti između Injac i Rakčevića i njihove današnje međusobne optužbe, najbolje pokazuje kako su vodili grad i zašto je Podgorica žuta, obrasla, prljava i zapuštena.

"Za nepune dvije godine uspjeli su Podgoricu da učine nefunkcionalnim gradom koji ozbiljni investitori zaobilaze, a kapitalne investicije svedu na najniži nivo u istoriji ovog grada. 29. septembra građani odlučuju između nastavka haosa i nove politike koja će Podgoricu vratiti građanima", napisao je Milović na društvenoj mreži Iks.

Bonus video: