Demokrate: DPS izgubio kompas, o njima je sve rekao Krivokapić

"Oni su, jasno je i laiku vidljivo, polagali račune kriminalnim klanovima, a ne građanima kako su predstavljali"

9787 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je da je Demokratska partija socijalista (DPS) partija koja je "izgubila kompas" te da je o njima "sve rekao" bivši predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić.

Oni su reagovale na navode DPS-a koji je saopštio da "šta god Demokrate kažu za nas je kompliment u odnosu na to šta o njima govore bivši i trenutni koalicioni partneri".

"Ranko Krivokapić je 2013. godine kazao da je DPS iz KAP-a 'isisao' 800 miliona eura, da DPS vodi pogubnu politiku u oblasti privatizacije, da NATO zastava ne može biti pokriće za kriminal i korupciju, da su na istom kanabeu u Beogradu sjedjeli sa Miloševićem i Vučićem, da su državne interese trampili za lične i mnogo čega drugo, da bi sa njim ostali u istoj toj vlasti do 2016. godine. Tri godine vam je trebalo da shvatite da su to ozbiljne optužbe. Kolege iz DPS-a o vama su najviše i najteže rekli oni koji su vas stvarali, pa onda napustili: Svetozar Marović, Duško Marković, Mirko Đačić, gradonačelnik Pljevalja, Luka Pavićević, odbornik DPS u podgoričkom parlamentu, Saša Ječmenica, odbornik DPS u Pljevljima, Slavko Stijović, funkcioner iz Andrijevice, Stefan Vuletić, odbornik DPS-a u Skupštini Prijestonice Cetinje…I ovako bi mogli nabrajati do sjutra, ali ako budete tražili nastavićemo", navode Demokrate.

Dodaju da to "nije ni čudo", te da "ljudi napuštaju brod koji tone".

"Partiju koja je u Gusinju sa 882 glasa spala na svega 435 glasova. Partija čiji je trenutno rejtnig ispod rejtinga SD-a, koji je u Gusinju osvojio 7 mandata, dok je DPS pao sa 11 na 6. Teški debakl. I uz sve to, današnje priznanje direktora Uprave policije Slavka Stojanovića da je zbog pritiska koji je vršen na njega propustio šleper švercovanih cigareta, pokazuje u kakvom je kriminalnom 'blatu' plivala, a i pliva vaša partija. To je partija koja je tvrdila da je hapšenje Slavka Stojanovića posljedica političkog progona kadorva DPS-a od strane tužilaštva, dok je isti danas priznao da je učestvovao u švercu cigareta, zbog pritiska koji je vršena na njega".

Demokrate navode i da je DPS "partija koja je iznjedrila izvršioce najtežih krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije".

"Partija iz koje je u proteklih nekoliko mjeseci uhapšen ogroman broj visokih funkcionera, za koje se tužilaštvo tvrdi da su članovi kriminalnih grupa i izvršioci najtežih krivičnih djela: Vesna Medenica, Blažo Jovanić, Milivoje Katnić, Veselin Veljović, Slavko Stojanović, Blažo Jovanić, Zoran Lazović, Petar Lazović... I pored toga nećemo DPS nazvati kriminalcima, to modernoj partiji ne prilici. To ostavljammo njima, ipak su oni svoj vokabular vježbali sa članovima kavačkog i škaljarskog klana, po vrletima i gorima gdje su pjevali 'da zna bula šta je slanina, nikada ne bi ljubila Turčina'. Oni su, jasno je i laiku vidljivo, polagali račune kriminalnim klanovima, a ne građanima kako su predstavljali. Kriminalnim klanovima sa kojima su jurili glasače, kojima su pružali policijsku zaštitu kao štićenim ličnostima broj 1, dok su najgore regionalne kasape promovisali kao prijatelje i patriote ove zemlje".

U saopštenju Demokrata se navodi i da je DPS "partija koja je svojim potpisima tražila puštanje na slobodu članova kavačkog klana i izvršilaca najtežih krivičnih djela".

"U narednim saopštenjima će građani svjedočiti o aferama kakve do sada nijeste imali prilike da gledate. Zato, upamet se građani Crne Gore. Ne dajte da vam gradonačelnika biraju braća Drešaj sa kojima kandidat DPS-a ispija kafe", navodi se između ostalog u saopštenju

Bonus video: