Ljumović: Podgorica može biti centar inovacija i razvoja

"Hoću Podgoricu koja nas podržava da se bavimo zdravim stilovima života, da budemo aktivni i povezani kroz sport. Hoću konkretna rješenja, a ne puka obećanja. Hoću Podgoricu koja nam pruža prilike, misli na nas i radi za nas"

5825 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Kandidat za odbornika koalicije "Evropa sad-Demokrate-Još jače-prof. dr Saša Mujović" Pavle Ljumović kazao je da će se boriti za stvaranje uslova za sve mlade ljude Podgorice, da ostanu ovdje i da svoju budućnost vide u Podgorici.

"Želim Podgoricu koja pruža mogućnosti mladima da se razvijaju, napreduju i uživaju u zdravom i aktivnom životu. Grad koji nudi sadržaje i podršku kako bi svaka mlada osoba mogla da ostvari svoje pune potencijale. Podgorica zaista može biti centar inovacija i razvoja. Zato ćemo rekonstruisati staru Robnu kuću i pretvoriti je u omladinski 'hub', koji bi osim 'coworking' prostora, bio i mjesto gdje ćemo učiti i besplatno sticati digitalne vještine", rekao je Ljumović.

Dodao je das će se lista na kojoj se nalazi posvetiti izgradnji novih sportsko-rekreativnih kapaciteta grada.

"Prvenstveno predlažem novu, multifunkcionalnu sportsku halu sa sportskim bazenima i salama. Ali predlažem i pokretanje srednjoškolske lige u odbojci, košarci, rukometu, malom fudbalu i atletici. Ova liga bi podstakla i ohrabrila mlade da se i nakon osnovne škole nastave aktivno baviti sportom, i da ostanu snažno povezani kroz sport. Osim toga, na taj način bi se osigurao kontinuitet od liga osnovnih škola do studentske lige", rekao je on.

Takođe predlaže i otvaranje gradske teretane.

"Uz sportsku karticu, mladi će moći da imaju pristup svim sportskim objektima i aktivnostima po povoljnim cijenama. Hoću Podgoricu koja nas podržava da se bavimo zdravim stilovima života, da budemo aktivni i povezani kroz sport. Hoću konkretna rješenja, a ne puka obećanja. Hoću Podgoricu koja nam pruža prilike, misli na nas i radi za nas", rekao je Ljumović

Bonus video: