Mašković: Izgradnja Bulevara Vojislavljevića liči na paravan za pljačku budžeta

"Postavlja se pitanje ko će staviti u džep novac građana Podgorice za rekonstrukciju predizborne ulice koju je Spajić juče pompezno najavio", kažu iz Evropskog saveza

5727 pregleda 12 komentar(a)
Mašković, Foto: Evropski savez
Mašković, Foto: Evropski savez

Najavljena izgradnja ulice Vojislavljevića nije izgradnja, već rekonstrukcija ulice koja će postati bulevar, i koja će građane Podgorice koštati 1,2 miliona eura više po kilometru u odnosu na izgradnju bulevara Tivat-Jaz, saopštio je Miloš Mašković, odbornički kandidat na listi „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) - Podgorica za primjer”

"Cijena rekonstrukcije, odnosno proširenja već postojeće dvije trake ulice Vojislavljevića koja se nalazi na ravnici, iznosiće građane Podgorice 14,5 miliona eura za 3,2 kilometra, dok je 16 kilometara bulevara Tivat-Jaz koštao 54 miliona eura. Dakle, rekonstrukcija ulice Vojislavljevića koštaće 1,2 miliona eura više u odnosu na bulevar Tivat-Jaz, koji se gradi potpuno, uz potporne zidove, kružne tokove itd", naveo je Mašković.

Kaže da "sve liči na paravan za pljačkanje budžeta" države i grada.

"Postavlja se pitanje ko će staviti u džep novac građana Podgorice za rekonstrukciju predizborne ulice koju je Spajić juče pompezno najavio. Sve liči na paravan za pljačkanje budžeta države, ali i Glavnog grada iz kojeg se ovaj projekat dijelom finansira. Svaka rabota im je ovakva", zaključio je on.

Bonus video: