Kriještorac: Kupovali smo udžbenike za sve osnovce, poboljšali smo i značajno unaprijedili program geronto domaćica...

"Organizovali smo uslugu produženog boravka za sve učenike prvog i drugog razreda u svim školama na teritoriji opštine, koji već dvije godine nesmetano funkcioniše. Na taj način smo stvorili uslove da djeca borave na sigurnom, uz obezbjeđen obrok i rad na školskim zadacima, dok roditelji mogu nesmetano da ispunjavaju svoje radne obaveze", rekla je kandidatkinja za odbrornicu sa liste "Vladimir Jokić- dobar glas- za gradonačelnika"

2579 pregleda 1 komentar(a)
Kriještorac, Foto: Screenshot/Youtube
Kriještorac, Foto: Screenshot/Youtube

U prethodne četiri godine uradili smo mnogo toga u cilju poboljšanja kvaliteta života naših sugrađana, saopštila je danas Tatjana Kriještorac, kandidatkinja za odbrornicu sa liste "Vladimir Jokić- dobar glas- za gradonačelnika".

Njeno saopštenje dostavio je Opštinski odbor Demokratske Crne Gore Kotor.

"Kupovali smo udžbenike za sve osnovce, poboljšali smo i značajno unaprijedili program geronto domaćica, značajna sredstva opredjelili za socijalna davanja i stipendije studentima, izdvojili smo najviše sredstava za sport u istoriji što je donijelo rezultate na svim poljima, a naknade za novorođenu djecu su uvećane tri puta, na 450 eura", istakla je Kriještorac.

Ona je dodala da su najponosniji na rad na polju unaprijeđenja života djece i starih.

"Organizovali smo uslugu produženog boravka za sve učenike prvog i drugog razreda u svim školama na teritoriji opštine, koji već dvije godine nesmetano funkcioniše. Na taj način smo stvorili uslove da djeca borave na sigurnom, uz obezbjeđen obrok i rad na školskim zadacima, dok roditelji mogu nesmetano da ispunjavaju svoje radne obaveze. Pokrenuli smo i organizovali mnoštvo besplatnih škola i radionica za djecu, školu stripa, slikanja, grnčarije, stranih jezika, a uskoro počinje i besplatna škola glume. Od ove godine smo subvencionisali u potpunosti đački prevoz, pa roditelji više nemaju trošak đačkih karti", kazala je Kriještorac.

Poručila je da su za starije sugrađane otvorili dnevni boravak za stare, te da su pokrenuli i dnevni boravak za dementna lica.

"Naša je obaveza da nastavimo ovim putem i da se o životu u Kotoru pronosi dobar glas. Zbog toga ćemo u narednom periodu dodatno razvijati besplatne škole i radionice. U potpunosti ćemo subvencionisati boravak djece u vrtićima, pa će vrtići za djecu u Kotoru biti besplatni, dok ćemo za najstarije organizovati dnevne boravke u svim djelovima opštine, uz subvencije za one sa najmanjim primanjima. Besplatni vrtići, mjesta za druženje i susrete najstarijih, to je dobar za Kotor, za Kotor na dobrom glasu", zaključile je Kriještorac.

Bonus video: