Milatović i Rakčević sa kandidatima za odbornike povodom Dana ekološke države zasadili drveće na Lješkopoljskoj Gorici

Kako je saopšteno 33 stabla su posađena simbolično za svaku godinu po jedno od 1991. kada je Crna Gora 20. septembra na Žabljaku proglašena za ekološku državu

3205 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Jakov Milatović - Za bolju Podgoricu
Foto: Jakov Milatović - Za bolju Podgoricu

Kandidati i kandidatkinje za odbornike i odbornice liste "Za bolju Podgoricu" predvođeni predsjednikom države Jakovom Milatovićem i kandidatom za gradonačelnika Lukom Rakčevićem na Lješkopoljskoj Gorici povodom Dana ekološke države Crne Gore zasadili su 33 stabla raznog drveća.

Kako je saopšteno 33 stabla su posađena simbolično za svaku godinu po jedno od 1991. kada je Crna Gora 20. septembra na Žabljaku proglašena za ekološku državu.

"Danas svi zajedno proslavljamo Dan ekološke države, 33 godine je prošlo od kad je Crna Gora postala ekološka država, ekologija je u temeljima državnosti Crne Gore. Luka i ja smo danas zasadili maslinu, čime smo poslali jasnu poruku na kojim vrijednostima se baštini naša građanska koalicija, na vrijednostima zelene Crne Gore, mira, ljubavi prema Podgorici i ljubavi prema Crnoj Gori", rekao je Milatović.

Rakčević se zahvalio Ani Novaković Đurović, Petru Krivokapiću, Jasni Gajević i svim sugrađanima koji su u posljednjih godinu dana vodili računa o Lješkopoljskoj Gorici.

Posebno se zahvalio ekološkim aktivistima koji su kako je kazao inicijatori ideje kojoj su dali snažan vjetar u leđa.

"Za Lješkopoljsku Goricu smo dobili prije mjesec dana sjajno idejno arhitektonsko rješenje. Po tom principu želimo da ozelenimo Malo brdo, Dajbabsku goru, Velje brdo i svaku drugu golet", rekao je Rakčević.

On je dodao da je njihov cilj da Podgorica bude ne samo jedan od najzelenijih gradova bivše Jugoslavije, nego i u Evropskoj uniji.

Rakčević je naglasio da su oni u zadnjih godinu dana izgradili preko 120 hiljada metara kvadratnih novih parkovskih i zelenih površina i da taj rezultat žele da nadmaše u naredne četiri godine.

Poslanica u Skupštini Crne Gore Ana Novaković Đurović rekla je da je obaveza svih da svakoga dana čuvaju Crnu Goru i njene prirodne ljepote.

"29. septembra ćemo počistiti u Podgorici sa rezultatom, a onda ćemo dalje nastaviti da sadimo naše pobjede, naše građanske, evropske i ekološke Crne Gore", rekla je Novaković Đurović.

Petar Krivokapić, kandidat za odbornika i direktor lokalnog podgoričkog preduzeća Zelenilo, rekao je da zelenih površina nikad nije dosta i da svi koji učestvuju u akciji, stvaraju lijepu ekološku i zelenu priču koja će oplemeniti Lješkopoljsku Goricu.

Kandidat za odbornika i direktor Plodova Nikola Radulović kazao je da je 50-tih godina brdo Gorica izgledalo isto kao što danas izgleda Lješkopoljska Gorica, ali da su tada njenim pošumljavanjem, učinili da brdo Gorica danas izgleda kao zelena oaza na ponos svih građana Podgorice. On je rekać da će pored pošumljavanja Lješkopoljske Gorice isto učiniti i sa Dajbabskom gorom.

Bonus video: