PES Podgorica: DPS ne može prežaliti gubitak vlasti

"Da je ova Vlada uradila više za par mjeseci, u odnosu na prethodne sa višegodišnjem djelovanjem, ne misli samo većina građana Crne Gore, već i oni koji iz Brisela očigledmo bolje vide od ovdašnje opozicije"

2259 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Foto: Pokret Evropa sad
Foto: Pokret Evropa sad

Pokušaji da se obesmisli svaki projekat aktuelne Vlade, koji se zasniva na unapređenju standarda, posledica je činjenice da DPS ne može prežaliti gubitak vlasti, jer su njihovi funkcioneri primali mjesečno po 28 minimalnih zarada, saopšteno je iz gradskog odbora Pokreta Evropa sad (PES) Podgorica.

"Dok je veliki broj građana prihodovao minimalne zarade od 193 eura, današnji funkcioneri DPS-a su mjesečno primali preko pet hiljada eura. Tada su građane ubjeđivali da je gorivo luksuz, a uz takse na SIM kartice, električna brojila i kablovsku televiziju, imali smo i umanjenje zarada. Vlade DPS-a su se u zadnjih deset godina zadužile preko tri milijarde eura, uvećavši javni dug sa 45 odsto na 105 odsto BDP-a, dok su godišnje zarade građanima rasle po par eura", navodi se u saopštenju PES-a.

Dodaju da oni koji su su zbog neodgovornog vođenja države na pale garancije platili preko 220 miliona eura, da sada obećavaju investicije samo za glavni grad od 350 miliona eura.

"To obećanje DPS-a je realno, taman koliko i ono prije više od deset godina sa državnog nivoa, da će otvoriti preko 40 hiljada novih radnih mjesta. Uostalom, izjave najrelevantnijih zvaničnika iz zemalja Evropske unije, jasno prave razliku. Da je ova Vlada uradila više za par mjeseci, u odnosu na prethodne sa višegodišnjem djelovanjem, ne misli samo većina građana Crne Gore, već i oni koji iz Brisela očigledmo bolje vide od ovdašnje opozicije", zaključuje se u saopštenju PES-a.

Bonus video: