Mandić: Zaustavili smo korupciju, iznuđeni podgorički izbori izraz samovolje neozbiljnih pojedinaca

„Za vrijeme bivšeg režima se tačno znalo koliko novca treba da se ponese na određenu adresu da bi se nešto završilo“, rekao je Mandić

4897 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Za budućnost Podgorice – grad svih nas
Foto: Za budućnost Podgorice – grad svih nas

Iznuđeni podgorički izbori izraz su samovolje nekolicine neozbiljnih pojedinaca, kazao je predsjednik Skupštine i lider Nove srpske demokratije, Andrija Mandić.

On je sa odborničkim kandidatima koalicije „Za budućnost Podgorice – grad svih nas“ posjetio zgradu "Lepa Kata".

Kako je saopšteno, građani u tom dijelu Podgorice su ih dočekali i razgovarali sa njima o važnim pitanjima za dalji razvoj grada.

“Mi sada treba ponovo da tražimo od naroda povjerenje koje nam je narod već dao“, kaže Mandić, dodajući da je "stavljena tačka na korupciju" i da je rad predstavnika koalicije „Za budućnost Podgorice – grad svih nas“ u lokalnoj vlasti primjer integriteta.

„Za vrijeme bivšeg režima se tačno znalo koliko novca treba da se ponese na određenu adresu da bi se nešto završilo. Mi smo korupciju zaustavili“, rekao je Mandić.

Za budućnost Podgorice – grad svih nas
foto: Za budućnost Podgorice – grad svih nas

On je poručio da je svaki pojedinac važan i da zato na državnom i lokalnom nivou treba voditi računa da se svima pruže jednake šanse za bolji život.

„Zalažemo se za dobijanje državljanstva svih koji su u Crnoj Gori rođeni, imaju imovinu, grade svoj život i budućnost. Daleko smo odmakli u ovim nastojanjima“, poručio je Mandić, kako se navodi u saopštenju, naglašavajući da nacionalno obilježje ne smije i neće biti reper za dobijanje državljanstva, kao i da taj proces treba da bude usklađen sa najvišim evropskim standardima.

Sa skupa je poručeno i da se koalicija „Za budućnost Podgorice – grad svih nas“ zalaže za poboljšanje uslova po kojima građani, posebno mladi, mogu da riješe svoje stambeno pitanje, kako bi ostvarili pravo na dostojanstven život u Podgorici, kao i da je država u obavezi da pomogne svojim građanima, zato što je najvažnije upravo rješavanje pitanja krova nad glavom.

Kandidat za odbornika Andrija Babović se, kako je saopšteno, uvjerio se da su građani zadovoljni rezultatima rada pobjednika izbora 2022. godine.

“Krvna slika Podgorice je izmijenjena, Glavni grad je sređeniji. Podgorica izgleda ljepše i slobodnije. Nastavićemo da naredne četiri godine popravljamo zdravlje Podgorice jer naš grad nije zaslužio vještačko disanje nego istinska ulaganja u njega“, rekao je Babović.

Kandidat za odbornika Stefan Vešović je rekao da su "segregacija i selektivnost prošlost Podgorice" i da su odlučni da Podgorica bude grad jednakih mogućnosti.

„Jednakost je moto naše kampanje jer je Podgorica grad svih nas, ne odabranih i ne podobnih, nego svih“, rekao je Vešović dodajući: „Nema više selektivnosti. Kada se radi rasvjeta, radi se svima, kada se radi asfalt, radi se svima. Nećemo dva metra odraditi a preskočiti dva, i onda sređivati sledeća dva. To nema smisla“.

Bonus video: