Bjelja: Akcenat na digitalizaciji lokalne uprave i uvođenju međunarodnih standarda kvaliteta u rad opštinskih organa

"Ova inicijativa odraz je strateškog opredjeljenja Opštine Kotor ka modernizaciji rada, digitalnoj transformaciji i usklađivanju sa savremenim standardima dobre uprave", kazala je kandidatkinja za odbornicu sa liste "Vladimir Jokić - Dobar glas - Za gradonačelnika"

1909 pregleda 2 komentar(a)
Marina Bjelja, Foto: Demokratska Crna Gora
Marina Bjelja, Foto: Demokratska Crna Gora

Marina Bjelja, kandidatkinja za odbornicu sa liste "Vladimir Jokić - Dobar glas - Za gradonačelnika", kazala je da su dosadašnjim rezultatima pokazali da imaju i hrabrosti i znanja da donose važne i teške odluke za dobrobit svog grada, a u narednom periodu akcenat će biti na digitalizaciji lokalne uprave i uvođenju međunarodnih standarda kvaliteta u rad opštinskih organa i službi.

"Povećanje dostupnosti usluga kroz digitalne platforme građanima će omogućiti jednostavniji pristup potrebnim informacijama i procedurama, a implementacijom ISO standarda, kao globalno priznatih, smanjiće se birokratske barijere i ubrzati postupci u ostvarivanju prava građana.

Ova inicijativa odraz je strateškog opredjeljenja Opštine Kotor ka modernizaciji rada, digitalnoj transformaciji i usklađivanju sa savremenim standardima dobre uprave. Kotor sa modernom gradskom upravom, Kotor na listi UNESCO je Kotor na dobrom glasu, zato je glas za broj 8, dobar glas za Kotor", poručila je Bijelja u saopštenju dostavljenom medijima.

Ona je kazala da su se u prethodnom mandatu suočili sa brojnim izazovima, a jedan od ključnih bila je reorganizacija gradske uprave.

"Ovaj složeni proces započeli smo tokom 2022. godine, a reformisana uprava počela je sa radom u januaru 2023. godine. Ukidanjem određenih opštinskih organa, formiranjem novih, te efikasnijom raspodjelom nadležnosti, postigli smo značajan rezultat - realizaciju kapitalnog budžeta od preko 90 odsto. Zahvaljujući ovim reformama, Kotor danas ima nove javne površine, sportske terene, dječja igrališta, obnovljene puteve i ulice, sanirane trotoare itd. Pored toga, uspjeli smo da sačuvamo prostor Kostanjice od dalje gradnje, spriječivši izgradnju novog turističkog kompleksa od preko 9.000 metara kvadratnih, čime smo sačuvali Kotor na UNESCO listi svjetske kulturne baštine", istakla je Bjelja.

Bonus video: