Milatović: Ne slažem se sa smjenom Lazarevića, Krapović nije predsjednik

"Danas sam snimio spot gdje pozivam svakog građanina da glasa za one koje smatra da su najbolji - ne za Jakova Milatovića", kazao je predsjednik države

13770 pregleda 157 reakcija 47 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.09.2024. 13:31h

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da pismo koje mu je uputio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević, nigdje nije objavljeno i da nije normalno da se ministar odbrane i mediji bave sadržajem pisma.

On je to, tokom današnje pres konferencije liste "Za bolju Podgoricu - Jakov Milatović", odgovorio na pitanje "Vijesti", koje su podsjetile Milatovića da je u intervjuu "Danu", objavljenom u subotu, kazao da je razgovarao s Lazarevićem, koji je ranije tražio od njega da podrži njegovo razrješenje, te pitale koji je zaključak tog sastanka i da li je odlučio da podrži njegovu smjenu.

"Ni Spajić ni Đukanović nisu negirali intenzivnu komunikaciju"

Milatović je, na pitanje "Vijesti" kad će javnosti predstaviti dokaze o tome kako je, kako tvrdi, premijer Milojko Spajić dogovarao s DPS-om usvajanje "kripto zakona", kazao da Spajić nije demantovao dogovaranje sa DPS-om te da nije negirao intenzivnu komunikaciju ni on, niti Đukanović.

"Ja sam to iznio, jer je važno da građani znaju", poručio je.

Milatović nije odgovorio da li će predstaviti dokaze.

"Moje ćutanje bi bilo zloupotreba"

Milatović je, odgovarajući na pitanje novinara da li i on zloupotrebljava resurse time što kao predsjednik govori građanima za koga da glasaju, kazao da tek sad vidi "na šta je sve spremna izvršna vlast i njena vrhuška" i da bi njegovo ćutanje bilo zloupotreba jer su ga, kako kaže, građani birali da lošim praksama stane na crtu, te da on polaže račune građanima, "za razliku od nekih koji polažu račune grupama u Crnoj Gori i van nje".

Na pitanje novinara da li je u funkcionerskoj kampanji, s obzirom na to da je radno vrijeme, Milatović je kazao da štiti dignitet građana.

pres Za bolju Podgoricu
foto: Luka Zeković

Upitan da li je u funkcionersloj kampanji, s obzirom da je radno vrijeme, on je kazao da štiti dignitet građana.

Odgovarajući na pitanje novinarke RTCG-a da li je kampanja to što snima spot u zgradi Predsjednika, Milatović je kazao da joj je direktor Javnog servisa Boris Raonić napisao pitanje da ga postavi.

On je kazao da se nisu borili za to i da nije za to da direktor napiše pitanje.

"Danas sam snimio spot gdje pozivam svakog građanina da glasa za one koje smatra da su najbolji - ne za Jakova Milatovića", poručio je.

"Dok ja predsjedavam Savjetom, znače se red i poštovaće se pravila"

Odgovarajući na pitanje novinara, Milatović je kazao da se ne slaže sa smjenom Lazarevića, te da ministar odbrane Dragan Krapović nije predsjednik države.

On je taj slučaj nazvao politizacijom Vojske.

"Dok ja predsjedavam Savjetom, znače se red i poštovaće se pravila".

Jakov Milatović, pres Za bolju Podgoricu
foto: Luka Zeković

On je kazao da je Savjet za odbranu i bezbjednost bio prije deset dana, te da nije mogao sazvati pola godine sjednicu.

Milatović je kazao da ne postoji konsenzus oko narednog prvog čovjeka Generalštaba, a treba da smijeni postojećeg. On je istakao da se navode godine, a Lazarević ima 55 godina.

Napomena: U prvobitnoj verziji teksta je pisalo da je Milatović kazao da Lazarević u pismu koje mu je uputio nije tražio od predsjednika države da podrži njegovo razrješenje. Izvinjavamo se čitaocima i Milatoviću.

Bonus video: