Marković: Svi smo očekivali da će promjene koje su se dogodile 30. avgusta 2020. donijeti nešto novo i kvalitetno

Marković je kazao da Crna Gora i njeni građani žive teško vrijeme

5937 pregleda 11 komentar(a)
Marković se obraća na tribini na Zlatici, Foto: SEP
Marković se obraća na tribini na Zlatici, Foto: SEP

Svi smo očekivali da će političke promjene koje su se dogodile 30. avgusta 2020. godine donijeti nešto novo i kvalitetno, ne samo u političkom nego i u javnom prostoru, saopštio je Duško Marković, predsjednik Stranke evropskog progresa (SEP) i bivši predsjednik Vlade Crne Gore.

"Međutim, vlade koje su se konstituisale od tada nijesu donijele nikakav novi kvalitativni iskorak. Dakle, te vlade su štetne po dugoročne državne interese i one nanose ne samo državi nego i građanima, svakom pojedincu i njegovoj porodici", istakao je Marković u ponedjeljak na tribini u podgoričkom naselju Zlatica, piše u saopštenjU SEP.

On je kazao da SEP ne želi da bude dio takvog političkog procesa, već da za probleme građana nudi rješenja.

Marković je kazao da Crna Gora i njeni građani žive teško vrijeme.

"Svjedočimo devastaciji državne politike i dostojanstva države. Populizam je ovladao političkim i javnim prostorom. Nered u institucijama čine ih neefikasnim. Ključni nosioci državne politike ne komuniciraju između sebe već se optužuju za nepotizam, neznanje i kriminal. Govore o sebi ono sto jeste tačno, ali je problem to što traže novu priliku da tobož donesu kvalitet i progres. Da nije tužno bilo bi smiješno. Naše učešće na izborima u Podgorici nije borba za odborničke mandate da na bazi tih odborničkih mandata konkurišemo za direktorska ili bilo koja druga mjesta, nego je to borba za politički legitimitet, da radimo suštinske stvari u interesu građana Crne Gore", rekao Marković.

Na izbore s druge strane, kazao je, izlaze tri vladajuće koalicije – Pokret Evropa sad i Demokrate, Nova srpska demokratija i predsjednik države i URA.

Ocijenio je da je stanje u državi veoma ozbiljno, bez investicija, bez vizije i s populističkom politikom kakva nigdje ne donosi napredak.

Iz SEP je saopšteno da ta partija u Programu Uredimo Podogricu nudi rješenja za prestanak partijskog zapošljavanja, rješavanje problema saobraćaja u gradu i javnog prevoza, problem prikupljanja i odnošenja otpada te probleme zapostavljenih starih lica i socijalno ugroženih porodica.

"Naš program sadrži konkretna rješenja za pokretanje privrednog i društvenog razvoja našeg grada po evropskim standardima. Predsjednik Stranke evropskog progresa Duško Marković, nosilac liste na izborima odbornika u Skupštini Glavnog grada Ilija Mugoša i kandidati za odbornike razgovarali su s građanima Zlatice i Maslina o konkretnim svakodnevnim problemima u tom dijelu grada", piše u saopštenju PES.

Bonus video: