DNP: Šimun da na narednoj sjednici Vlade inicira smjenu Sekulića, ukoliko on ne uputi izvinjenje i podnese ostavku

"Istovremeno se izvinjavamo svim građanima koji su na bilo koji način preživjeli stres ili su oštećeni nakon današnje nesreće koju je izazvao naš funkcioner", poručili su iz DNP

8653 pregleda 11 komentar(a)
DNP, Foto: DNP
DNP, Foto: DNP

Demokratska narodna partija (DNP) pozvala je večeras ministra zdravlja Vojislava Šimuna da na prvoj narednoj sjednici Vlade inicira smjenu državnog sekretara Ministarstva zdravlja Aleksandra Sekulića, ukoliko on sam ne uputi izvinjenje crnogorskoj javnosti i podnese ostavku.

Sekulić je uhapšen danas popodne nakon što je pijan službenim automobilom izazvao udes u Podgorici, a potom i pokušao da napusti mjesto nezgode, tvrde izvori "Vijesti" iz policije.

Iz DNP su saopštili da iskazuju "žaljenje zbog saobraćajne nezgode čiji je vinovnik član Predsjedništva i državni sekretar Aleksandar Sekulić".

"Istovremeno se izvinjavamo svim građanima koji su na bilo koji način preživjeli stres ili su oštećeni nakon današnje nesreće koju je izazvao naš funkcioner. Bez namjere da na bilo koji način utičemo na dalji tok istražnih radnji, pozivamo ministra zdravlja Vojislava Šimuna da na prvoj narednoj sjednici vlade inicira Sekulićevu smjenu, ukoliko on sam ne uputi izvinjenje crnogorskoj javnosti i podnese ostavku. DNP nikad neće podržati bahato ponašanje nijednog svog funkcionera, jer bi na taj način anulirala desetogodišnju borbu protiv devijantnih društvenih pojava koje je kritikovala kod najviših državnih funkcionera a koje su imenovali drugi politički subjekti", piše u saopštenjU DNP na čijem je čelu Milan knežević.

Iz DNP su rekli da pred zakonima Crne Gore svi treba da budemo jednaki i da snosimo odgovornost ako bude utvrđena naša krivica, bez obzira da li se radi o krivičnom djelu ili prekršaju.

Sekulić je kao član Predsjedništva DNP krajem januara ove godine izabran za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja.

Bonus video: