Pokret podstanara: Svake četiri godine "kraljevi žurke" kreću u spektakularnu predstavu

"Ne zaboravite, dok vi uživate u njihovim performansima, da ćete na kraju biti ti koji ćete platiti cijenu za njihove 'izvanredne' predstave", navodi se u saopštenju

5153 pregleda 36 reakcija 4 komentar(a)
Foto: Pokret podstanara
Foto: Pokret podstanara

U moru predizbornih lista koje nas bombarduju poput kiše cvijeća na nekom festivalu, ne možemo a da ne primijetimo fascinantnu pojavu — naše političke elite su se pretvorile u prave "kraljeve žurke". Svake četiri godine, ovi talentovani „performeri“ izlaze iz svojih udobnih fotelja i kreću u spektakularnu predstavu kako bi nas podsjetili na svoje nevjerojatne vještine u improvizaciji, poručuju iz Pokreta podstanara.

"Kako oni to rade? Pa, lako! Prvo, tu je magicni trik preobrazbe: od ljudi koji su proteklih godina sjedili na vlasti i donosi odluke (ili ne) do „boraca za pravdu“ koji „nikada ne odustaju“. Zaista, samo dodajte malo šminke, odijelo i par uzbudljivih fraza, i voila! Dobijete političkog superjunaka spremnog da spasi našu zajednicu. Uvijek se pitam, gdje su im bile te sposobnosti kada su ih zaista trebali?", navodi se u saopštenju koje je ovaj pokret dostavio medijma. Sa druge strane, kako kažu iz Pokreta podstanara, imamo kraljeve žurke koji ne propuštaju priliku da se "pokažu" na svakom mogućem događaju.

"Bilo da je riječ o otvaranju novog parka ili inauguraciji WC-a, oni su tu, nasmijani i s podignutim rukama, spremni da poziraju kao da se nalaze na crvenom tepihu. Zaista, nema boljeg načina da se prikaže svoja predanost zajednici nego 'biti prisutan' uz koktele i muziku!

Naravno, ne možemo zaboraviti na njihove kampanje koje su postale prave party atmosfere. Zašto se truditi s detaljnim planovima i strategijama kad možete organizovati žurku sa 'influencerima', poslužiti besplatne grickalice i nadati se da će vaša publika zaboraviti na sve loše odluke koje ste donijeli?", navodi se u saopštenju.

Iz pokreta kažu da su ove stranke prava zabava: muzika, ples i malo propaganda - sve što je potrebno da se zaboravi na neispunjena obećanja.

"A kada se već spominju obećanja, sjajni 'kraljevi' s predizbornih lista imaju nevjerojatnu sposobnost da zaborave sve što su obećali od prošlih izbora. Sjećate li se kad su nas uvjeravali da će smanjiti nezaposlenost? Pa, očigledno su shvatili da je najbolje pustiti stvarima da idu svojim tokom i 'dati šansu drugima'. Možda su zaboravili na čemu su radili, ali to ne sprječava njihovu sposobnost da nas ponovo uvjere da su najbolji izbor. I dalje su tu, s novim obećanjima, koja će zasigurno izdržati kao i njihova prošla", ističu.

Dakle, dragi građani, poručuju iz Pokreta podstanara, pripremite se - kraljevi žurke dolaze s novim spektaklima i nastupima.

"Ne zaboravite, dok vi uživate u njihovim performansima, da ćete na kraju biti ti koji ćete platiti cijenu za njihove 'izvanredne' predstave. Možda je najbolje da se zabavite dok traje ova cirkuska predstava — samo pazite da vam se žurka ne završi s prekomjernim troškovima i novim obećanjima koja nikada neće biti ispunjena. Hvala vam što ste dio ove spektakularne političke zabave", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: