PES: Rasulo DPS-a na Cetinju uvod u izborne poraze u Podgorici i Kotoru

"Osim što DPS napuštaju tradicionalni koalicioni partneri i nekadašnji birači, današnji postupak odbornika sa Cetinja samo je inercija koja se nastavlja u svakom gradu", navodi PES

3871 pregleda 21 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Rasulo Demokratske partije socijalista (DPS) na Cetinju uvod je u izborne poraze koji slijede u Podgorici i Kotoru, saopštio je Pokret Evropa sad (PES).

Osim što DPS, kako navode, napuštaju tradicionalni koalicioni partneri i nekadašnji birači, današnji postupak odbornika sa Cetinja "samo je inercija koja se nastavlja u svakom gradu".

"Cetinje je grad koji je DPS potpuno devastirao za vrijeme svoje vlasti, dok su se samo retorički zalagali za patriotizam i njegovali kult Prijestonice. Desetine i desetine zatvorenih fabrika, potcjenjivačko uvećanje zarada na godišnjem nivou od par eura, obračuni kriminalnih klanova koji nisu zaobišli ni Cetinje, korupcija i blokirane institucije jesu tekovine DPS-a koje su obilježile njihovu vladavinu", navodi PES.

Zato je, kako su rekli, odgovornost na građanima da više nikada ne dopuste takvim strukturama da dođu ponovo na pozicije odlučivanja.

"Oni koji građane ubjeđuju da se bolje živjelo sa višestruko manjim zaradama, tvrdeći da je rast zarada neodrživ, ipak neće biti u prilici da nas vrate u prošlost i da uvećanja zarada u jeku globalne inflacije redukuju na nekadašnji nivo", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: