Đeković: Injac otvoreno zloupotrebljava položaj

"Ne zna se ko prednjači u zloupotrebi službenog položaja, jer predsjednica gradskog parlamenta Jelena Borovinić Bojović iz svog kabineta vodi call centar i poziva građane tražeći njihovu podršku na sljedećim izborima"

1532 pregleda 5 komentar(a)
Dragutin Đeković, Foto: Podgorička lista
Dragutin Đeković, Foto: Podgorička lista

Gradonačelnica glavnog grada Olivera Injac otvoreno zloupotrebljava položaj koji joj je povjeren od strane građana, saopštio je kandidat za odbornika na listi "Podgorička lista - Andrej Milović" Dragutin Đeković.

Kazao je da Injac mjesec dana pred izbore uvodi besplatni gradski saobraćaj, "svjesno krši zakon, što je i ASK (Agencija za sprečavanje korupcije) potvrdio".

"Čak bahato najavljuje dalju zloupotrebu gradskog budžeta plaćanjem kazne koja će glavnom gradu neminovno slijediti. Ne zna se ko prednjači u zloupotrebi službenog položaja, jer predsjednica gradskog parlamenta Jelena Borovinić Bojović iz svog kabineta vodi call centar i poziva građane tražeći njihovu podršku na sljedećim izborima", rekao je Đeković.

Istakao je da se pred izbore raspisuju tenderi bez završene eksproprijacije i plasiraju projekti populističkog karaktera, bez profesionalnog i strukovnog utemeljenja.

"Nečuveno da je Uprava za saobraćaj upravo raspisala tender za izvođenje radova na izgradnji Zapadne zaobilaznice i procijenila radove na 20.6 miliona eura", ističe Đeković.

Naveo je da je skandalozno da će, prema dostupnim informacijema, biti potrebno platiti 20.6 miliona eura za tri kilometra ravnog puta sa jednim kružnim tokom.

"Da podsjetimo građane i nadležne institucije, Jugozapadna zaobilaznica dužine 3.6 kilometara sa tri kružna toka, mostom dužine 150 metara i nadvožnjakom dužine 30 metara je koštala 15.6 miliona. Moguće da je došlo do povećanja cijena materijala i radova od kad je sagrađena Jugozapadna obilaznica do danas, zato se pitamo kako to da je Bulevar Vojislavljevića projektovan na 14.5 miliona eura, a duži je od Zapadne obilaznice i imaće tri puta više kružnih tokova", kaže Đeković.

"Ovo je očigledno pljačka u najavi koju sve nadležne institucije ne (žele da) vide, zato neka slobodno motaju kablove i neka idu kući", zaključio je.

Bonus video: