Ćorović o dvojnom državljanstvu: BS neće učestvovati u rješenjima koja su dio političko – ideološkog inženjeringa

Ćorović kazao da ideološki i politički heterogena Vlada treba da se fokusira na pitanje EU integracija, infrastrukturu i poboljšanje standarda građana, a sve u interesu i građana i države Crne Gore

7905 pregleda 8 komentar(a)
Ćorović, Foto: BS
Ćorović, Foto: BS

Pitanje dvojnog državljanstva za Crnu Goru, kao malu državu, usko je povezano sa pitanjem njenog faktičkog suvereniteta. Nećemo učestvovati u rješenjima koja su dio bilo kakvog političko – ideološkog inženjeringa, saopštio je potpredsjednik i poslanik Bošnjačke stranke (BS) Jasmin Ćorović.

Kazao je da ideološki i politički heterogena Vlada treba da se fokusira na pitanje EU integracija, infrastrukturu i poboljšanje standarda građana, a sve u interesu i građana i države Crne Gore.

"To je suština našeg sporazuma sa PES (Pokret Evropa sad), i insistiraćemo na tome da Vlada i parlamentarna većina budu fokusirane na ta pitanja", dodao je Ćorović.

"O svim pitanjima za koja postoji oštra podjela u javnosti, i koja izazivaju tenzije u društvu možemo razgovarati samo tražeći najširi mogući konsenzus u društvu”, zaključio je.

Bonus video: