Demokrate: Od DPS-a nas više ništa ne čudi i ne iznenađuje

"Poznata je njihova ustaljena mantra - nasilnički na ulici, nasilnički i u Skupštini Crne Gore. Ali vam to kao što vidite više ne prolazi. To vam više ne dozvoljavamo"

3050 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demorkatska Crna Gora saopštila je da ih danas u Skupštini Crne Gore nbije začudilo "ponašanje od onih koji su hapsili poslanike povikom 'hapsi marvu', koji su neustavno kažnjavali opoziciju, misleći da nas mogu disciplinivati".

Oni su reagovali na saoštenje DPS-a koji je kazao da je "ukidanje slobodne riječi u Skupštini posljedica je nečiste savjesti vladajuće većine"

"Ne čudi ovakav stav DPS-a. Poznata je njihova ustaljena mantra - nasilnički na ulici, nasilnički i u Skupštini Crne Gore. Ali vam to kao što vidite više ne prolazi. To vam više ne dozvoljavamo. Ne čudi nas ovakvo ponašanje od onih koji su hapsili poslanike povikom 'hapsi marvu', koji su neustavno kažnjavali opoziciju, misleći da nas mogu disciplinivati. Od onih koji su opozicione poslanike hapsili zbog javno izgovorene riječi ili protesnog skupa. Od onih koji su pokušali da Draganu Krapoviću saobraćajni prekršaj nekog drugog lica pripišu i pretvore u najteže krivično djelo napada na ustavno uređenje, za koje je zaprijećena kazna zatvora od nekoliko decenija. Od onih koji su Zdenku Popović hapsili i krivično gonili samo zato što je u Kovid krizi ponijela namirnice jednoj starici u jednom selu opstine Žabljak", navele su Demokrate.

Dodali su da ih to ne čudi "od onih koji su rekorderi u kršenju Poslovnika, u probijanju dozvoljene minutaže, u primitivnom obraćanju i blaćenju svakog ko se suprostavi njihovim metodama".

"Od onih koji su poslanike i građane Crne Gore nazivali bitangama, kretenima, neandertalcima i glibovima. Od njih nas više ništa ne čudi i ne iznenađuje, ali nas čude oni koji su im se danas pridružili u najgnusnijim uvredama izgovorenim na račun Zdenke Popović. Ali kao što naši stari rekoše: sve što izgovoriše o Zdenki Popović, izgovoriše o sebi", zaključile se Demokrate.

Bonus video: