MUP: Sa spiska koji je dostavio Živković samo pet osoba upisano nakon 31. decembra 2020.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova u okviru svojih zakonom definisanih nadležnosti dužno je da vodi birački spisak na tačan, ažuran i pouzdan način, odnosno da garantuje zakonitost biračkog prava za svako lice koje ostvaruje biračko pravo u Crnoj Gori"

4944 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Screenshot/TV Vijesti
Foto: Screenshot/TV Vijesti

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je nakon provjere spiska osoba koji je Upravi policije dostavio lider i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković, utvrđeno da je samo pet osoba u birački spisak upisano nakon 31. decembra 2020. godine.

U saopštenju se navodi da su četiri osobe upisane 2021. i jedna osoba 2022. godine.

Živković je u subotu Centru bezbjednosti Podgorica predao spisak sa 2.300 imena onih za koje u DPS-u sumnjaju da ostvaruju biračko pravo u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori. Živković je novinarima ispred CB Podgorica rekao da je u svojstvu građanina, dao izjavu povodom informacija o eventualno nezakonito upisanim biračima.

Iz MUP-a su saopštili da je u mandatu 44. Vlade sa spiska koji je Živković dostavio "ukupno upisano 0 lica".

"Ministarstvo će tokom sjutrašnjeg dana dostaviti sve ostale informacije. Ministarstvo unutrašnjih poslova u okviru svojih zakonom definisanih nadležnosti dužno je da vodi birački spisak na tačan, ažuran i pouzdan način, odnosno da garantuje zakonitost biračkog prava za svako lice koje ostvaruje biračko pravo u Crnoj Gori. Za eventualne upise van naše zemlje i zakonitost upisa na teritoriji druge zemlje, Ministarstvo nije nadležno", piše u saopštenju MUP-a.

Bonus video: