Đukanović: Izbori u glavnom gradu zahvalna provjera opšteg raspoloženje birača na nivou države

"Ovi izbori su i pod dodatnom pažnjom imajući u vidu da je nedavno izabrana nova lokalna uprava u Podgorici, ali da je veoma brzo izgubila povjerenje, što upućuje na potrebu preispitivanja kvaliteta političke ponude za koju su se građani Podgorice tada opredijelili", kazao je Đukanović

7849 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Media Biro
Foto: Media Biro

Bivši predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović kazao je danas, nakon glasanja na lokalnim izborima u Podgorici, kako očekuje da se potvrdi dostignuti nivo demokratske kulture.

“Vjerujem da nakon četvorogodišnjeg iskustva promjene vlasti u Crnoj Gori danas njeno ukupno biračko tijelo može kompetentnije da sudi o kvalitetu ponuda. Izbori u glavnom gradu su uvijek zahvalna provjera u odnosu na opšte raspoloženje biračke javnosti na nivou države. Ovi izbori su i pod dodatnom pažnjom imajući u vidu da je nedavno izabrana nova lokalna uprava u Podgorici, ali da je veoma brzo izgubila povjerenje, što upućuje na potrebu preispitivanja kvaliteta političke ponude za koju su se građani Podgorice tada opredijelili. Stvaraju se uslovi za prevazilaženje ovog dubokog političkog jaza koji postoji u Crnoj Gori i stvaraju se uslovi da se Crna Gora snažnije usresredi na ono što je njen ključni prioritet, a to je nastavak i završetak reformi za ulazak u Evropsku uniju,” naveo je Đukanović, kako prenosi Media Biro.

Bonus video: