Marković: Zadovoljni smo rezultatom, bićemo ozbiljna i snažna stranka na parlamentarnim izborima

"Naša politička pozicija je da, kada je u pitanju interes građana, vodimo dijalog sa svima, svi oni koji su dobili povjerenje građana trebaju biti za stolom, kako bi građanima ponudili i obezbijedili ono što im treba", kazao je predsjednik Stranke Evropskog progresa

16111 pregleda 14 komentar(a)
Marković u štabu SEP-a, Foto: Jelena Kočanović
Marković u štabu SEP-a, Foto: Jelena Kočanović
Ažurirano: 29.09.2024. 22:28h

Predsjednik Stranke Evropskog progresa (SEP), Duško Marković, kazao je “Vijestima” da su zadovoljni rezultatom, i da je to je bio njihov cilj.

“Naravno, imali smo i veća očekivanja, reakcije građana su bile u tom pravcu, ali moram reći da smo se takmičili na veoma komplikovanom političkom prostoru, sa tri bloka vlasti, takođe i veliki blok na opozicionoj strani, u ambijentu koji je obilovao neviđenom zloupotrebom državnih resursa u političke svrhe", kazao je Marković.

"Ovaj rezultat je sjajan, i ovo je rezultat koji smo ostvarili za samo dva mjeseca kampanje, a tri mjeseca postojanja stranke. Dva podgorička mandata su veliki korak za našu stranku, za ono što nas očekuje u budućnosti, vjerujem da ćemo nakon ovih izbora u Podgorici biti veoma ozbiljna i snažna stranka na parlamentarnim izborima", rekao je Predsjednik SEP.

"U glavnom gradu ćemo pokušati da ostvarimo sve naše programske ciljeve, i ono što smo obećali građanima - da Podgorici vratimo red, da na važne funkcije u glavnom gradu preporučimo i izborimo se za ljude sa kompetencijama, koje će vratiti i ugled glavnom gradu, i vratiti sposobnost institucijama, i naravno gradjanima obezbijediti kvalitetniji život", rekao je Marković.

"Još uvijek je rano za razmatranje koalicionih partnera, jer treba da vidimo kakvi su konačni rezultati. Vidimo da su dva bloka vlasti, Pokret Evropa Sad (PES) i Demokrate, i sa druge strane koalicija gospodina Milatovića i URE ispod očekivanja", ispričao je on.

"Naša politička pozicija je da, kada je u pitanju interes građana, vodimo dijalog sa svima, svi oni koji su dobili povjerenje građana trebaju biti za stolom, kako bi građanima ponudili i obezbijedili ono što im treba. Vidjećemo kako će ići razgovori, najjače stranke i pobjednici ovih izbora će imati svoj pristup, i mi smo spremni u tim pregovorima da doprinosimo Podgorici i državi Crnoj Gori. Vrijednosni principi su ključni u tom procesu, ali to ćemo ostaviti za vrijeme koje dolazi", poručio je Marković.

Nosilac liste Stranke evropskog progresa (SEP), Ilija Mugoša kazao je da su ostvarili sjajan rezultat u neravnomjernoj političkoj borbi

"Cilj koji smo zacrtali prije 60 dana smo ispunili, i napravili smo taj prvi korak i drago mi je da su građani prepoznali naš trud", poručio je on.

štab SEP
foto: Jelena Kočanović

Mugoša je kazao da će se truditi da vlast dogovore sa onima koji cć njihov politički program implementirati.

"Zahvaljujem se svim kolegama i svim građanima koji su nas izabrali, a sa ova dva mandata bičemo važan činilac u Podgorici", uvjeren je Mugoša.

Bonus video: