Abdić: DPS će biti stožer vlasti u Podgorici; Živković: Vlada je pala, Spajić da podnese ostavku

"Partije opozicije su ubjedljivo trijumfovale i treba da formiraju novu vlast. Večeras je pobijedila Podgorica svih njenih građana", poručio je Abdić

48996 pregleda 105 reakcija 99 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.09.2024. 23:34h

Nosilac liste Demokratske partije socijalista (DPS) na izborima u Podgorici Nermin Abdić rekao je da su ubjedljivo najjača partija u glavnom gradu.

"DPS je osvojio 50 odsto više glasova u odnosu na narednu listu", rekao je Abdić na pres konferenciji u štabu te partije u poručio da će DPS biti stožer naredne lokalne uprave.

Nermin Abdić
foto: Boris Pejović

"Partije opozicije su ubjedljivo trijumfovale i treba da formiraju novu vlast. Večeras je pobijedila Podgorica svih njenih građana", poručio je on.

Nermin Abdić
foto: Balša Rudović

Predsjednik DPS-a Danijel Živković čestitao je "novu vlast".

“Poštovani građani, srećni vam vanredni parlamentrani izbori”.

Okupljeni su skandirali: “Srušio si Vladu, Nermine".

DPS slavlje
foto: Balša Rudović

"Vlada je noćas pala, pozivamo Milojka Spajića da ujutro podnese ostavku. Vrijeme je za vraćanje DPS-a u vlast", poručio je Živković.

Danijel Živković
foto: Boris Pejović

“Nisu pomogli ni izborni turisti, ni moć represivnog aparata, opozicija će činiti vlast naredne četiri godine u Podgorici”, dodao je.

Smatra da je vlast sa držvanog nivoa potpuno izgubila legitimitet. "Mi nismo politički subjekt koji govori o isključivosti, otvoreni smo za razgovore koje ćemo mi voditi", naveo je on.

"Mi smo pokrenuli pitanje izbornog turizma, kad smo upoznali nadležne organe, Osnovno državno tužilaštvo je reagovalo. Mi ćemo tek otvoriti to pitanje, na skupštinskom odboru za izbornu reformu, građani Crne Gore će odlučivati o njenoj sudbini", kazao je Živković.

DPS slavlje
foto: Balša Rudović

Abdić se obratio okupljenima ispred prostorija DPS-a i poručio im da pobjedu proslave dostojanstveno, kao i da “koliko je već sjutra, moraju da zasuku rukave i počnu da rade”.

Iz DPS-a nisu odgovorili na pitanje da li će praviti postizbornu koaliciju sa listom Jakova Milatovića.

Bonus video: