Mujović: Ako se budu poštovali demokratski principi, nema dileme koja će lista dati kandidata za gradonačelnika

Spajić je, na pitanje hoće li pregovarati sa Milatovićem i GP URA, rekao da će o tome odlučiti partijski organi PES-a i Demokrata posebno i nakon toga usaglasiti zajednički stav

34604 pregleda 75 reakcija 74 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.09.2024. 23:18h

Saša Mujović, kandidat za gradonačelnika Podgorice ispred liste Pokreta Evropa sad i Demokrata, zahvalio je građanima koji su, kako kaže, prepoznali njihovu želju da Podgorica bude "bastion slobode" i da ne dozvole povratak Demokratske partije socijalista (DPS) na vlast.

On je poručio kako se nadaju da će ta lista dati gradonačelnika Podgorice.

"Mislim da će rezultat koji smo ostvarili, oko 22 odsto podrške, tek u narednim danima da se pokaže koliko je značajan", dodao je.

Kaže da su "ataci bili zaista žestoki".

PES-Demokrate, Saša Mujović
foto: Boris Pejović

"Mnogi žele skalp onoga ko je na vrhu, a doći do vrha je teško, a opstati na njemu je još teže. Postojala je želja brojnih strana da se diskredituje rad Vlade, da se naši rezultate prikažu i ne baš pozitivnom svjetlu, da se prikaže da ova Vlada i njeni konstituenti nemaju dovoljno podrške u narodu. Mislim da su se malo preračunali i da ta podrška ostaje", rekao je Mujović.

"Ako se budu poštovali demokratski principi i tekovine 30. avgusta, onda nema dileme koja će lista dati kandidata za gradonačelnika", poručio je on.

Lider Demokrata Aleksa Bečić je rekao da vjeruje da će se u Podgorici i Kotoru "poštovati demokratski principi" i da će novi gradonačelnici u ta dva grada biti Saša Mujović i Vladimir Jokić, a DPS ostati u opoziciji.

Istakao je da je su, ukupno gledano, ostvarili odličan rezultat. U Podgorici će, kako je rekao, imati 14 mandata, u odnosu na dosadašnjih 12.

Bečić je rekao da su liste Demokrate-PES i "Za budućnost Podgorice" osvojile 27 mandata, te ne zna gdje je logika da je 19 veće od 27, osvrnuvši se na broj mandata koje trenutno imaju u lokalnom parlamentu.

On je rekao da nastavljaju stratešku saradnju na državnom i na svim nivoima.

Bečić je rekao da su, uprkos negativnoj kampanji i napadima koji su dolazili sa svih strana, "ne samo sačuvali u Podgorici mandate, nego su napravili i rast u broju odborničkih mandata u Skupštini Glavnog grada".

“Večeras nema poruka ni o ličnim kartama... Opozicija u Skupštini je ostala tamo gdje joj je mjesto”.

Istakao je da "kolege iz Bloka 11 koji su izazvali vanredne izbore", danas imaju jedva šest odborničkih mandata.

Predsjednik PES-a Milojko Spajić je rekao da su izbori izazvani prije rezultata programa "Evropa sad 2".

PES-Demokrate, Saša Mujović
foto: Boris Pejović

"Onolika kampanja laži pada u vodu za manje od mjesec dana što se tiče zarada, a u januaru će biti porast penzija", dodao je.

“Imati izvjesnost da ćete u dva grada gdje su bili izbori, imati dva gradonačelnika, gdje ćete veći dokaz rezultata i Vlade i skupštinske većine”, rekao je Spajić.

Istakao je da će ovih dana na plenumu biti zakoni koji su potrebni za dobijanje četiri poglavlja na evropskom putu:

“Molim sve da se fokusiraju u Parlamentu na izglasavanje. U sledećih 10 dana ih moramo glasati u Parlamentu i molim opoziciju da ne opstruira, i predsjednika takođe da ne opstruira potpisivanje tih zakona. Evropski put zavisi od toga”, rekao je Spajić.

On je, odgovarajući na novinarsko pitanje da li će pregovarati sa Jakovom Milatovićem i Građanskim pokretom URA, rekao da će o tome odlučiti partijski organi PES-a i Demokrata posebno i nakon toga usaglasiti zajednički stav.

Bonus video: