Pokret Naprijed: Tražićemo uvid u birački materijal, postoje ozbiljne sumnje da je dolazilo do nepravilnosti

Iz ovog pokreta su saopštili da im je zanimljivo da je upravo na onim mjestima na kojima su ostvarili rezultat daleko iznad svog prosjeka nevažećih listića ima daleko iznad prosjeka

5957 pregleda 4 komentar(a)
Pokret Naprijed, Foto: Balša Rudović
Pokret Naprijed, Foto: Balša Rudović

Pokret Naprijed će uložiti zahtjev za uvid u birački materijal Gradskoj izbornoj komisiji zbog mnogih nelogičnosti koje su se pojavile u rezultatima nakon završetka izbora.

Iz ovog pokreta su saopštili da im je zanimljivo da je upravo na onim mjestima na kojima su ostvarili rezultat daleko iznad svog prosjeka nevažećih listića ima daleko iznad prosjeka.

"Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu se zahvaljuje svima za svaki glas, za svaku lijepu riječ na tribinama i za podršku koju smo imali tokom kampanje. Upravo zbog svih onih koji su glasali za nas imamo obavezu da zaštitimo svoje glasove jer postoje ozbiljne sumnje da je dolazilo do nepravilnosti na određenim biračkim mjestima, a naročito imajući u vidu neuobičajeni visok procenat nevažećih listića na tim biračkim mjestima", navodi se u saopštenju.

Oni su naveli i nekoliko primjera, za koje kažu da ih ima nekoliko desetina.

"Možemo uzeti biračko mjesto 114-A u OŠ 'Vlado Milić' u Donjoj Gorici. Na tom mjestu je Pokret osvojio 5,73%, a broj nevažećih listića je bio 5,16%. Sljedeći takav primjer je biračko mjesto 11-B u školi 'Ivan Uskoković' gdje je bilo skoro 4% nevažećih listića. Da ne nabrajamo, ali na više od 25 mjesta sa ukupno 11.080 izašlih birača je više od 2% nevažećih listića ili ukupno 300 glasova. Na sjledećih 46 mjesta sa ukupno 18.640 izašlih građana je iznad prosječan broj nevažećih listića. Broj nevažećih glasova na ovim mjestima je 307.

Mi zbog onih koji su glasali za nas moramo da utvrdimo istinu i provjerimo sve ovo", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: