Šehović: Skupštinska većina nastavlja da vrijeđa zdrav razum, spremite se za vanredne izbore

“Svi smo izgleda bili u zabludi da se iza izmjena uslova za sticanje crnogorskog državljanstva krije plan za promjenu etničke strukture Crne Gore i omogućavanje stotinama hiljada državljana Srbije da dobiju biračko pravo u Crnoj Gori. Kad ono, prevarili smo se! Sve je to zbog iskrene brige za rožajske iseljenike”, saopštio je Šehović

6453 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Evropski savez
Foto: Evropski savez

Podgorica je juče poslala jasnu poruku parlamentarnoj većini, da je dosta bilo jeftinih političkih trikova, a ona, uprkos tome, već danas nastavlja da vrijeđa zdrav razum, kazao je predsjednik Socijaldemokrata i jedan od lidera Evropskog saveza Damir Šehović.

On se osvrnuo na današnju izjavu predsjednika Skupštine i lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića, koji je, čestitajući Dan opštine Rožaje, kazao da je lakše sticanje državljanstva korak ka integraciji rožajskih iseljenika.

“Svi smo izgleda bili u zabludi da se iza izmjena uslova za sticanje crnogorskog državljanstva krije plan za promjenu etničke strukture Crne Gore i omogućavanje stotinama hiljada državljana Srbije da dobiju biračko pravo u Crnoj Gori. Kad ono, prevarili smo se! Sve je to zbog iskrene brige za rožajske iseljenike”, saopštio je Šehović.

"Dakle", dodaje, "nema tu perfidnih planova, samo čista ljubav prema dijaspori, posebno onoj iz Rožaja".

“P.S. Prestanite s potcjenjivanjem inteligencije građana i spremite se za vanredne izbore, koji stižu brže nego što mislite”, poručio je Šehović.

Bonus video: