Šušić: Borovinić Bojović pozvala Mujovića i Rakčevića na razgovor

Portal RTCG prenosi da je Šušić rekao da je Mujović rekao da je spreman da dođe na sastanak i da pričaju o formiranju vlasti, dok je Borovinić Bojović od Rakčevića dobila odgovor da je opravdano odsutan

17515 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Detalj sa konferencije za medije koalicije  "Za budućnost Podgorice" nakon juče održanih lokalnih izbora, Foto: Aljoša Turović
Detalj sa konferencije za medije koalicije "Za budućnost Podgorice" nakon juče održanih lokalnih izbora, Foto: Aljoša Turović

Mitar Šušić iz koalicije "Za budućnost Podgorice" saopštio je da je nositeljka te liste na juče održanim lokalnim izborima u Podgorici Jelena Borovinić Bojović, pozvala na razgovor nosioca liste Pokreta Evropa sad (PES) i Demokratske Crne Gore Sašu Mujovića i nosioca liste "Za bolju Podgoricu" Luku Rakčevića.

On je to kazao u emisiji "Naglas" na Radio televiziji Crne Gore (RTCG).

Portal RTCG prenosi da je Šušić rekao da je Mujović rekao da je spreman da dođe na sastanak i da pričaju o formiranju vlasti, dok je Borovinić Bojović od Rakčevića dobila odgovor da je opravdano odsutan.

Milena Vuković (URA) iz koalicije "Za bolju Podgoricu" je rekla da imaju pravo da traže da Luka Rakčević bude gradonačelnik.

Šušić kaže da je jasno da je to ultimativna ponuda te koalicije i poručio da neće glasati da Rakčević bude na čelu Glavnog grada.

Borovinić Bojović je sinoć nakon izbora najavila da će pozvati na razgovor Mujovića i Rakčevića.

"Pozvaćemo večeras gospodina Sašu Mujovića, gospodina Luku Rakčevića na dogovor, jer je osnovna namjera naše lista bila i ostala dogovor. Bili su i ostali fokus građani, jaka, stabilna Podgorica, kao preduslov za dalji razvoj našeg grada", kazala je sinoć Borovinić Bojović.

Prema preliminarnim rezultatima Centra za demokratsku tranziciju (CDT), na lokalnim izborima u Podgorici, Demokratska partija socijalista (DPS) je osvojila 19 mandata u gradskom parlamentu (29,95 odsto ili 24.309 glasova), PES i Demokrate 14 (21,77 odsto ili 17.672 glasova), koalicija "Za budućnost Podgorice" okupljena oko partija nekadašnjeg Demokratskog fronta (DF) 13 (20,16 odsto ili 16.361 glasova), koalicija čiji je nosilac bio Rakčević "Za bolju Podgoricu" šest (10,52 odsto ili 8.538 glasova), Evropski savez tri (5,43 odsto ili 4.411), a Preokret i Stranka evropskog progresa (SEP) po dva (3,33 ili 2.705 glasova i 3,08 odsto ili 2.504).

Bonus video: