Vučić: Đukanović mrzi Srbiju

"Ja ću nastaviti da volim svoju zemlju, on može da nastavi da je mrzi. Istovremeno ću poštovati Crnu Goru i narod u njoj, šta god on pjevao, koliko god mrzio Srbiju, ona će ići naprijed", rekao je Vučić

16221 pregleda 0 komentar(a)
Vučić na svečanosti, Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV
Vučić na svečanosti, Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras u Beogradu da on i bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović imaju "gotovo sve različito u svojim programima, planovima i idejama", ali da imaju "jednu zajedničku opsesiju - Srbiju".

"I jedan i drugi smo opsjednuti Srbijom on je mrzi, ja je volim, i nemam nikakav problem s tim. Ja ću nastaviti da volim svoju zemlju, on može da nastavi da je mrzi. Istovremeno ću poštovati Crnu Goru i narod u njoj, šta god on pjevao, koliko god mrzio Srbiju, ona će ići naprijed", rekao je Vučić.

Tako je prokomentarisao snimak Đukanovićeve proslave pobjede njegove Demokratske partije socijalista na lokalnim izborima u Podgorici u nedjelju uz stihove "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije, mogu samo da nas mrze...".

Upitan o izjavi nekadašnjeg ministra za Kosovo Gorana Bogdanovića da su Srbi na Kosovu shvatili da ih je prevario, Vučić je kazao da se u nemogućim uslovima borio i uspio da 28 zemalja svijeta povuče priznanje Kosova.

"A, Bogdanović, (Dragan) Đilas, (Zdravko) Ponoš, (Boris) Tadić i ostali natovarili su nam nezavisnost Kosova i 90 zemalja koje su priznale nezavisnost - toliko o učinku... Bogdanović i svi oni zajedno na jednu listu i ja na drugu, pa da vidimo ko koliko glasova dobija od srpskog naroda na Kosovu", rekao je Vučić novinarima na svečanosti povodom završetka radova na hotelu "The St. Regis Belgrade" u "Kuli Beograd" naselja "Beograd na vodi".

Vučić je govoreći o najavljenoj sjednici Skupštine Srbije o litijumu poručio opoziciji da ona odluči da li žele da on dođe na tu sjednicu ili ne.

"Plaše se jednog čovjeka, plaše se riječi i mozga jednog čovjeka, sve bi oni dali da mogu tog jednom da pobijede i da sruše, a muči ih to što se taj jedan ne plaši svih njih zajedno", kazao je on.

Bonus video: