Demokrate Budva: Podrška Novoviću da razobliči nikad viđenu poharu i ponižavanje našeg grada

"Od sredine predhodne godine upozoravamo na nesavjesno i štetno postupanje donosioca odluka u lokalnoj samopravi i posljedicama koje će nastupiti upravo zbog nedonošenja plana privremenih lokacija kao i niza drugih akata i dokumenata", poručili su iz budvanskog odbora Demokrata

7443 pregleda 62 reakcija 14 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Budvanski odbor Demokrata pozdravio je postupanje SDT-a i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića u vezi , kako su istakli, "sa nepočinstvima koja se u kontinuitetu dešavaju već duži vremenski period, a za posljedicu imaju ozbiljnu štetu po budžet Opštine Budve, njene građane, a o reputacionoj šteti po naš grad da i ne govorimo".

Oni su reagovali na objavu "Vijesti" da je SDT zatražilo dokumenta od Opštine Budva u vezi ustupanja privremenih lokacija i štete koja je napravljena budžetu grada.

"Od sredine predhodne godine upozoravamo na nesavjesno i štetno postupanje donosioca odluka u lokalnoj samopravi i posljedicama koje će nastupiti upravo zbog nedonošenja plana privremenih lokacija kao i niza drugih akata i dokumenata koji su od suštinskog značaja za funkcionisanje našeg grada. Lice Budve dovedeno je do njene neprepoznatljivosti. Prljava, zapuštena u haosu svake vrste, na rubu širenja epidemije zaraznih bolesti, zaražena je ozbiljnim nepotizmom, zloupotebom službenog položaja finkcionera lokalnih preduzeća, a iznad svega govorom mržnje, širenjem dezinformacija i zlouporebom online prostora imajući za cilj produbljivanje međusobne netrpeljivosti njenih građana", navodi se u saopštenju Demokrata Budve.

Upozoravaju na ozbiljnu materijalnu štetu koja je takođe pričinjena Komunalnom preduzeću upravo nedonošenjem ovih dokumenata, a čime je učinjen prostor divljanju korupcije i protiv zakonitom djelovanju.

"Uvažena gospodo iz SDT-a, na vama je da razobličite nikad viđenu poharu i ponižavanje grada Budve i tom poslu imate podršku svih građana Budve željnih pravde i istine", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: