SEP: Pokušaj ponavljanja okončanog glasanja nasrtaj na nas i naše mandate

"Ono što bi bilo za najoštriju osudu jeste i sam pokušaj da se pribjegava izbornom inženjeringu kroz zahtjev za ponavljanje zakonito okončanog glasanja koje je potvrđeno potpisanim zapisnicima ovlašćenih lica"

13575 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Stranka evropskog progresa
Foto: Stranka evropskog progresa

Ukoliko se pokuša ponavljanje zakonito okončanog glasanja, jasno je da bi to bilo otvoreno bezakonje i nasrtaj na Stranku evropskog progresa (SEP) i njene mandate, saopšteno je iz SEP-a.

Iz te partije su kazali da ne žele da vjeruju da to može biti namjera nosioca liste Pokreta Naprijed Vuka Kadića, "ljekara i humaniste, koji se u kampanji predstavio kao evropejac, legalista i političar građanske profilacije".

"Glasanje je završeno prije dva dana, a izbori su okončani. Ako neko misli da je oštećen prilikom sabiranja glasova, ima mogućnost da provjeri tačnost i preciznost brojanja na konkretnim biračkim mjestima. Ono što bi bilo za najoštriju osudu jeste i sam pokušaj da se pribjegava izbornom inženjeringu kroz zahtjev za ponavljanje zakonito okončanog glasanja koje je potvrđeno potpisanim zapisnicima ovlašćenih lica", navodi se u saopštenju.

"To bi bio razlog da paralelno sa uključivanjem nacionalnih institucija, obavijestimo sve relevantne međunarodne organizacije i adrese – i tražimo reakciju prema podnosiocu takvog zahtjeva ali i onima koji očigledno žele da svoj naum ostvaruju preko dr Kadića, a na našu štetu. To vam, jednostavno, ne može proći", rekli su iz SEP-a.

Bonus video: