Abazović: PES i Demokrate me neće ucjenjivati, DPS sam srušio kad je bilo najteže

"Mujović je rekao u kampanji da ne želi da pravi sa nama koaliciju. Sa kim će ako neće sa nama, da neće da se vrati u štab DPS-a. Ja sam DPS srušio kad je bilo najteže. Ali mene PES i Demokrate ucjenjivati neće"

30272 pregleda 481 reakcija 68 komentar(a)
Abazović, Foto: Luka Zeković
Abazović, Foto: Luka Zeković

Lider Građanskog pokreta (GP) URA Dritan Abazović kazao je da su na lokalnim izborima u Podgorici dobili ono što su željeli - da odlučuju o daljem razvoju grada.

Gostujući na TV Nova M on je rekao i da ga Pokret Evropa sad (PES) i Demokratska Crna Gora "ucjenjivati neće", te da je "DPS srušio kad je bilo najteže".

Takođe je kazao i da ga "ne interesuje" šta pričaju iz koalcije Za budućnost Crne Gore.

Abazović je rekao da rezultati koalicije "Za bolju Podgoricu - Jakov Milatović", je nešto je manji od očekivanja, ali da su ostvarili ono što su željeli.

"A to je da odlučujemo o daljem razvoju Podgorice. Mislim da treba da budemo zadovoljni", rekao je.

Dodao je i da smatra da u kampanji nijesu zakazali ni on ni predsjednik države Jakov Milatović.

"Šezdeset odsto građana Podgorice želi promjene. Sve lažavine oko Veljeg brda, sve o Evropi sad 2, o penzijama, Sen Tropeu, ašovima i autoputu nije moglo da skupi više od 21 odsto", rekao je Abazović.

Kazao je i kako ne zna šta hoće PES i Demokrate.

"Traže li krivca u nosiocu koji je došao iz štaba DPS-a, ne znam, nijesam ovdje da komentarišem njihov rezultat. Mujović je rekao u kampanji da ne želi da pravi sa nama koaliciju. Sa kim će ako neće sa nama, da neće da se vrati u štab DPS-a", pitao je Abazović.

Za koaliciju Za budućnost Crne Gore je kazao i da "oni love u mutnom otkad zna za njih".

"DF-u ne dugujemo ništa. Neka se ne pozivaju na 30. avgust ništa. Sad su se sjetili 30. avgusta, kad su im fotelje u pitanju", rekao je Abazović.

On je dodao i da su Demokrate "svoju sudbinu vezale za PES".

"Vidjeli smo ih u Budvi, pa u Podgorici".

Abazović je rekao i da je nekadašnji predsjednik Crne Gore i bivši predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović "instalirao korisne idiote u Vladu".

"Kad smo kod DPS-a, stvorila se fama da su dobili više nego što se očekivalo, oni su slavili i pjevali... Da je ovakva Vlada, a da sam ja Milo Đukanović svaki dan bih organizovao žurke. Čovjek je instalirao korisne idiote u Vladu. On će stalno da raste uz pomoć Spajića, Bečića i Mandića".

Na pitanje da li će sa DPS-om, odgovorio je:

"Ja sam DPS srušio kad je bilo najteže. To je bilo 30. avgusta 2020. godine. Ali da jedna stvar bude jasna - mene Demokratski front, PES i Demokrate ucjenjivati neće. Neće Mandić komandovati sa mnom kao sa Spajićem i Bečićem. Daćemo im mogućnost kako mislimo da formiramo građansku opciju, a ako neće doviđenja, neka prave vlast sa kim hoće", rekao je Abazović.

Bonus video: