DPS: Dok kju groznica hara Nikšićem, Krtolica ne odgovara na zahtjeve za slobodan pristup informacijama

Iz DPS-a kažu da sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj ne donosi rješenje u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama, već u formi dopisa izvještava da ne posjeduje tražene podatke

5641 pregleda 4 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

U vrijeme dok kju (Q) groznica hara Nikšićem, dok je ugroženo zdravlje građana i dok svjedočimo nestajanju stočnog fonda, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidak Krtolica ne odgovara na zahtjeve za slobodan pristup informacijama u vezi sa navedenom temom, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić.

Iz DPS-a kažu da Krtolica ne donosi rješenje u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama, već u formi dopisa izvještava da ne posjeduje tražene podatke.

Navode da su tražili sljedeće informacije:

- Koje lice je izdalo nalog za zakopavanje krava zaraženih Q groznicom u mjestu Bunići, Župa nikšićka, koje lice je izdalo nalog za otkopavanje i transport uginulih zaraženih grla i ko je odredio lokaciju na Bogetićima i u čijem je vlasništvu zemlja gdje su zaražene krave ponovo zakopane?

Fotografija koju su dostavili iz DPS-a
Fotografija koju su dostavili iz DPS-afoto: DPS

"Međutim, u svojim javnim nastupima demantuje ga predsjednik Opštine Nikšić koji kaže: 'Ja sam to proslijedio nadležnom sekretarijatu koji je dalje djelovao….'. Zato pozivamo prvog čovjeka Opštine Nikšić i prvog čovjeka Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj da se dogovore ko ne govori istinu i otkriju ko se iza koga krije, te finalno građanima daju odgovore na dostavljena pitanja", piše u saopštenju.

"Zaključno, ovo je još jedan pokazatelj kakav odnos nikšićka vlast ima prema građankama i građanima Nikšića, prema njihovom zdravlju i prema poljoprivredi kao strateškoj grani razvoja Crne Gore. N’o ne još zadugo. Dok se jedni iza drugih kriju, neka im bude jasno da se od suda građana ne mogu sakriti, a šta građani misle o njima i njihovom radu, biće im jasno za nekoliko mjeseci", zaključuje se.

Bonus video: