Borančić: Putinizacija i pokušaj zastrašivanja svakog ko drugačije misli postaje zvanični cilj vladajuće većine

"Kao u onoj narodnoj kada lopov viče 'drž'te lopova" zvuči Mandićeva koalicija u epizodi 'strani plaćenici' i pokušaju da nametnu zakon kojim bi civilni sektor, nevladine organizacije, proglasili stranim agentima"

4559 pregleda 8 komentar(a)
Borančić, Foto: Liberalna partija
Borančić, Foto: Liberalna partija

Putinizacija društva i pokušaj zastrašivanja državnom silom svakog ko drugačije misli se nastavlja i postaje, sad već otvoreno, zvanični cilj vladajuće većine u Crnoj Gori, koja ima namjeru da sprovede radikalne totalitarne politike po uzoru na putinovsku Rusiju u kojoj se za svaki opozicioni glas završava najmanje u gulagu, saopštio je danas Ammar Borančić, potpredsjednik Liberalne partije i predstavnik Evropskog saveza.

On je to kazao povodom toga što je iz koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) ranije danas saopšteno da je potrebno hitno predlaganje zakona o agentima stranog uticaja u Crnoj Gori.

"Kao u onoj narodnoj kada lopov viče 'drž'te lopova" zvuči Mandićeva koalicija u epizodi 'strani plaćenici' i pokušaju da nametnu zakon kojim bi civilni sektor, nevladine organizacije, proglasili stranim agentima. Na ovaj način Vlada se i zvanično odrekla svojeg proevropskog kursa i više i ne kriju da im je cilj da blokiraju Crnu Goru na putu daljih evropskih integracija i normalnog, dostojanstvenog života za sve njene građane te stvore uslove za mini Belorusiju na Jadranu", istakao je Borančić u saopštenju objavljenom na sajtu Liberalne partije.

On je dodao da je nedavno Gruzija usvojila sličan zakon o stranim agentima, te da je EU odmah zaustavila proces pregovora pridruživanja Gruzije i zamrznula milione eura fondova ovoj državi.

"Ima li danas još nekog u Crnoj Gori kome nije jasno da je zapravo to cilj osovine Mandić-Spajić?", zaključio je Borančić.

Bonus video: