Dukaj: Protiv sam ideje i namjere ograničavanja rada NVO po ugledu na nedemokratske države

"Nije bilo tako davno kada smo u neposrednom okruženju imali društva koja su se okretala traženju neprijatelja, umjesto razvoju. Takva društva napravila su najveću štetu sama sebi. Siguran sam da je crnogorsko društvo dovoljno zrelo da ne dopusti da ovako retrogradne inicijative prođu"

5308 pregleda 6 komentar(a)
Dukaj, Foto: Luka Zeković
Dukaj, Foto: Luka Zeković

Ministar javne uprave Maraš Dukaj kazao je da se protivi ideji i namjeri ograničavanja rada nevladinih organizacija (NVO) po ugledu na nedemokratske države koje proganjaju aktiviste civilnog sektora.

"Nevladine organizacije nijesu nikakve 'agenture' nego su važan činilac u demokratizaciji i razvoju društva i ključni partner vlasti u sprovođenju reformi", kazao je Dukaj, koji je i funkcioner Albanskog foruma.

Iz koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) je ranije danas saopšteno da je potrebno hitno predlaganje zakona o agentima stranog uticaja u Crnoj Gori.

"Nije bilo tako davno kada smo u neposrednom okruženju imali društva koja su se okretala traženju neprijatelja, umjesto razvoju. Takva društva napravila su najveću štetu sama sebi. Siguran sam da je crnogorsko društvo dovoljno zrelo da ne dopusti da ovako retrogradne inicijative prođu", rekao je Dukaj.

Bonus video: