GI "21. maj": Spajić i Vlada prihvatili da im se politički agent Mandić svakodnevno ruga u lice

Poruke iz kabineta premijera o predanosti brzom učlanjenju u EU su smiješne, jer "svi znamo da od toga nema ništa ukoliko se iz vlasti ne odstrane Vučićevi pioni i Putinovi podanici", kažu iz Građanske inicijative "21. maj"

1531 pregleda 8 komentar(a)

Građanska inicijativa "21. maj" saopštila je da je Nova srpska demokratija pokazala još jednom da je ta partija duboko suprotstavljena slobodnom i otvorenom društvu.

Oni su prokomentarisali to što je koalicija "Za budućnost Crne Gore" predložila usvajanje zakona o agentima stranog uticaja.

"Partija koja je poznata crnogorskoj javnosti kao ispostava Vučićevog režima založila se za usvajanje tzv. zakona o agentima stranog uticaja. Čak i da zaboravimo da je riječ o propisu koji simbolizuje represivni i antidemokratski ruski režim, Mandićev NSD je i u ovom slučaju pokazao da se radi o partiji koja je duboko suprotstavljena slobodnom i otvorenom društvu", navodi se u saopštenju.

S druge strane, dodaju, prisustvo takve stranke u izvršnoj vlasti, uz činjenicu da je lider NSD-a Andrija Mandić šef parlamenta, svakim danom sve više kompromituje Vladinu "deklarativnu proevropsku politiku".

"Tako da se više i ne radi o Mandiću i njegovim opskurnim provokacijama, već je problem u Spajiću i ostatku Vlade, koji su prihvatili da im se tipičan politički agent svakodnevno ruga u lice. Zato je i smiješno slušati poruke iz Spajićevog kabineta o predanosti brzom učlanjenju u EU, kada svi znamo da od toga nema ništa ukoliko se iz vlasti ne odstrane Vučićevi pioni i Putinovi podanici", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: