DF: Krapović ima povjerenje, ali svi Katnićevi sporazumi su sporazumi Prve Banke i Prve familije

"Građani moraju da znaju da se iza svakog budvanskog sporazuma kriju krediti Prve Banke. Glas za sporazume je glas za obračun klana Prve Banke i klana Budvanske kriminalne grupe preko leđa građana Budve. DF u tome nikad neće učestvovati"
57 pregleda 4 komentar(a)
Demokratski front, DF logo, Foto: DF
Demokratski front, DF logo, Foto: DF
Ažurirano: 12.07.2017. 14:57h

Dragan Krapović, kao predsjednik Opštine Budva podržan od strane Demokratskog fronta (DF) ima puno povjerenje naših partija, saopšteno je danas iz DF Budva.

Oni su reagovali povodom izjave predsjednika Opštine Budva koji je rekao da ga je iznenadila odluka odbornika DF iz Budve da ne glasaju za potvrđivanje nagodbe Branislava Gugija Savića sa Specijalnim državnim tužiocem. Krapović je takođe tvrdio da se DF na konsultacijama u okviru koalicije prvo izjasnio da će podržati predloženu Odluku.

"I pored istog broja odbornika i mnogo većeg broja glasača na prebrojavanjima republičkih glasova, DF je, kao i mnogo puta do tada, pokazao da mu fotelje nisu primarne što je dokazano i u kasnijem predlaganju osoba koje bi mogle da pokrivaju najvažnije funkcije našeg opustošenog grada. DF interesuje prije svega borba protiv kriminalne DPS organizacije , tako smo se ponašali kod raspodjele mijesta u lokalnoj upravi gdje skoro svi naši predlozi nisu do tada imali nikakvu partijsku pripadnost što je prvi put u novijoj crnogorskoj istoriji. Time smo se vodili i kada smo odlučivali o podrsci Sporazumu koji je predsjednik Krapović ispregovarao, kako sam kaže, sa tužilaštvom. I pored želje da potpuno vjerujemo Krapoviću, a ističemo da i danas imamo potpuno povjerenje u njegovo poštenje, ipak kod nas preovladala svijest da su svi sporazumi Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, u isto vrijeme sporazumi Prve Banke i Prve familije dok je Katnićev zadatak da to bespogovorno sporovodi gazeći sve na putu svoje poslušnosti", navodi se u saopštenju DF Budva.

Iz tog političkog saveza su dodali da imajući u vidu mladost predstavnika Demokratske Crne Gore i Krapovića, DF Budva nije ni jednom riječju zamjerio kako su kazali naivnost i neprepoznavanje kriminalne namjere Prve Banke.

"Građani moraju da znaju da se iza svakog budvanskog sporazuma kriju krediti Prve Banke. Glas za sporazume je glas za obračun klana Prve Banke i klana Budvanske kriminalne grupe preko leđa građana Budve. DF u tome nikad neće učestvovati. Moramo naglasiti, prije svega zbog građana, ali i zbog naših koalicionih partnera, kojima ne zamjeramo što su nasjeli na lažne ponude Katnića, kao vazala Prve Banke i Prve familije, da se stavaljanjem potpisa na sporazume o priznanju krivice trajno zatvaraju vrata za kažnjavanje pravih nalogodavaca kriminalne družine koju predvodi Prva Banka. Šema je bila jasna - dati kredit i staviti u potčinjen položaj Budvu, a ko god nije vratio kredit ili je pokušao da ga ne vrati našao se na udaru Katniceve družine", kazali su iz DF Budva.

Poručili su i da svi ovakvi sporazumi legalizuju poziciju Prve Banke i vazala predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

"DF to nikad neće podržati. Upozoravamo građane i da je vrlo moguće i da sve obećane pare neće biti vraćene, jer nema načina da se one uzmu već su "garantovane" naduvanim hipotekama za zemlju koja će na kraju završiti u vlasništvu Opštine Budva iako joj ništa ne treba. DF će nastaviti da raskrinkava pokušaje obmane i pljačke bilo kog člana kriminalne grupe", zaključuje se u saopštenju DF Budva.

Bonus video: