Mikijelj: U Budvi upaljen crveni alarm, Opštinom upravljaju nelegalni centri moći iz kafana

"Politička stabilnost, dostojanstveni odnosi, realizacija infrastrukturnih projekata na transparentan način, nulta tolerancija za korupciju i primanje mita su samo neke od tema koje naša koalicija stavlja u fokus preko pola godine u Budvi"

12779 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Mikijelj, Foto: Media tim
Mikijelj, Foto: Media tim

Lider budvanskog odbora Nove srpske demokratije (NSD) Mladen Mikijelj kazao je da je u toku nasilna akcija predstavnika grupe građana "Budva naš grad", dirigovana od nelegalnih centara moći iz kafana i restorana blokiranih od strane Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), da preuzmu sva javna preduzeća i ustanove koja vode rukovodioci iz koalicije "Za budućnost Budve".

“Politička stabilnost, dostojanstveni odnosi, realizacija infrastrukturnih projekata na transparentan način, nulta tolerancija za korupciju i primanje mita su samo neke od tema koje naša koalicija stavlja u fokus preko pola godine u Budvi. Naši pozivi i djelovanje su, kao što je poznato, usmjereni na postizanje opšteg konsenzusa oko programa da u najkraćem roku izgradimo škole i vrtiće, da podignemo kvalitet obrazovanja većim učešćem lokalne samouprave i boljom saradnjom sa Vladom Crne Gore, da dobijemo mnogo bolju zdravstvenu zaštitu, da izgradimo veliki broj parkinga …”, naglasio je Mikijelj.

Na tom putu kako dodaje, koji je kroz principe i političku agendu svima dobro poznat, svakodnevno doživljavaju ogromne opstrukcije, nažalost od onih sa kojima su te programe i principe izgrađivali.

“Kada ulično ponašanje, opšti senzacionizam, bahatost i izmišljotine na nivou žute štampe pređu da budu svakodnevica u opštini i javnim preduzećima onda možemo reći da se u Budvi upalio crveni alarm.Prijetnja, kazna, obračun i nepoštovanje zakona nažalost danas u Opštini Budva, pod ruku sa odsustvom principa, programa i plana jesu načini ponašanja rukovodstva koje pripada grupi građana koja se otcijepla od Nove srpske demokratije.Da ne bude zabune mi ćemo i u budućnosti na uvrede reagovati pruženom rukom a na podmetanja i lažne optužbe pozivom da zadržimo dostojanstvo i moral, jer to je budvanski nivo. Mi se zalažemo za pristojnu Budvu”, naglasio je Mikijelj.

Ističe da će na nezakonito postupanje i beskrupulozno kršenje zakona pozvati sve da se vrate poštovanju propisa, a državne organe da spriječe bezakonje.

“Sada je Budva pod pritiskom i vrlo snažnom akcijom nelegalnih centara moći koji nažalost kontrolišu dio rukovodstva Opštine Budva, a sve to je podržano ogromnim finansijskim sredatvima i političkom korupcijom u nadi da to može da na izborima pobijedi legalizam, borbu protiv korupcije i postupanja u korist divljih graditelja. Budva je došla u nevjerovatnu situaciju da organi Opštine Budva, kojima se nažalost upravlja iz kafana i restorana koji su blokirani od strane SDT, potpuno van zakona, imenuju nestručne kadrove u Savjet jedne od najvećih ustanova kulture Crne Gore i zakazuju dvije paralelne sjednice Skupštine TO Budva, u isto vrijeme, bez ikakvog pravnog osnova. Šteta koja se na ovaj način svjesno radi je ogromna, i to ne samo finansijska već i za imidž grada”, istakao je on i dodao:

“Sljedeći na redu su kolege iz Parking servisa jer to je 'kolač' koji se čini atraktivan navedenoj grupaciji, dok su 'Akademiju znanja' već nekoliko puta pokušavali da preuzmu. Tragično je da se preduzeća, kao i porodice, u dobro poznatom DPS - SDP maniru dijele na velika i mala pa je jasno ko će sve uskoro doći na red u do sada neviđenoj političkoj čistki po partijskom ključu.Svojevrsna hajka da se obezglave javna preduzeća, koja ne dijele političke stavove kao šačica pripadnika novoosnovane grupe građana o devastaciji opštine Budva, u korist tajkuna i sumnjivih graditelja, liči na totalni primitivizam”, naglasio je Mikijelj.

Mikijelj poručuje da javni funkcioneri, građani i političke partije ne smiju dozvoliti da se u službu jedne sumnjive grupacije stave resursi sa isključivim ciljem da se nakon izbora ukine javno mišljenje i slobodno političko i drugo djelovanje.

“Ne smije se dozvoliti ni da prođu odluke funkcionera Opštine koje kao da iz nezakonitosti prelaze u divljaštvo i poziv na linč onih koji ne misle isto.Naša je obaveza ipak da do kraja stajemo na put svakom ponašanju koje ima za cilj da pogazi pravo i zakon i interes Opštine Budva stavi u zapećak, a to se dešava preko dvije nedelje sa ciljem da se smijeni svako ko nije poslušan kriminalnim strukturama koje tajno pokušavaju da stave pod svoju kontrolu sve resurse u Budvi. Građani Budve dobro vide i znaju da bezakonje i ukidanje bilo čije slobode i prava znači da će sjutra to pravo biti ukinuto njima. Zato je vrijeme da se tome stane na put, a mi ćemo, kao i mnogo puta do sada, sada prednjačiti u jednoj takvoj borbi”, zaključuje Mikijelj.

Bonus video: