DPS: Zeta će ostati crnogorska i građanska

Iz zetskog odbora DPS-a kažu da "nove zastave, simboli, šovinistički pirovi, a posebno kontribucija i direktan interes susjedne Srbije" za lokalne procese nisu bili dovoljni da "pobijede nesalomljiv duh časnih Zećana"

2554 pregleda 11 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Nedavno objavljeni rezultati popisa stanovništva koji se odnose na Zetu, najmlađu crnogorsku opštinu, mnoge su možda iznenadili - mnoge, ali ne i one koji poznaju duh, mentalitet i iskonski prkos zetskog naroda, koji ga je krasio kroz istoriju - kroz slavnu istoriju Zete, luče crnogorske državnosti, saopštio je opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) u Zeti.

"Posljednjih par godina svjedočili smo zaista besprizornim primjerima indoktrinacije, političkih pritisaka kroz institucionalne i vaninstitucionalne mehanizme predstavnika lokalne vlasti u Zeti. Svjedočili smo primjerima koji su bili predmet zgražavanja i nerijetko podsmijeha čitave crnogorske javnosti, a koji su uglavnom bili vezani za negiranje svega što ima veze sa državnošću Crne Gore. Nove zastave, simboli, šovinistički pirovi, a posebno kontribucija i direktan interes susjedne Srbije za svaki od tih procesa nijesu na kraju bili dovoljni da pobijede nesalomljiv duh časnih Zećana", piše u saopštenju.

Uz poštovanje izjašnjenja svakog stanovnika Zete, kako su kazali, pokazalo se da dominantnu većinu stanovništva, bez obzira na "sve ove faktore i trendove" čine Crnogorci.

"Uz utabane temelje crnogorskog i građanskog karaktera slavne Zete, čekamo na nove, očajne pokušaje izmjene njenog karaktera kroz koncert Jelene Karleuše, koja bi, za pojam nove vlasti, trebalo da bude prilog emancipaciji i napretku ove sredine. Nego, dok god neko misli da je to ispravan put, možemo biti mirni da će, ipak, u svakoj ozbiljnoj situaciji preovladati zdrav razum časnih Zećana. Zeta će ostati crnogorska i građanska", poručuju iz zetskog odbora DPS-a.

Bonus video: