Kažanegra Stanišić imenovana za državnu sekretarku u MUP-u

Za savjetnike potpredsjednika Vlade za obrazovanje, nauku i odnose sa vjerskim zajednicama, Budimira Aleksića, imenovani su Zoran Dubljević i Dragan Vukić

9703 pregleda 84 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Vlada
Foto: Vlada

Vlada Crne Gore je, na danas održanoj 53. sjednici za državnu sekretarku u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) imenovala Draganu Kažanegru Stanišić.

Ona je prethodno razriješena sa mjesta državne sekretarke u Ministarstvu kulture i medija.

Kažanegra Stanišić naslijedila je na ovoj funkciji Jovanu Mijović, koja je imenovana za vršitelju dužnosti sekretarke MUP-a.

Ona je na to mjesto došla umjesto Dragane Đurišić.

Za savjetnike potpredsjednika Vlade za obrazovanje, nauku i odnose sa vjerskim zajednicama, Budimira Aleksića, imenovani su Zoran Dubljević i Dragan Vukić.

Na još jedan šestomjesečni mandat imenovani su pomoćnici direktora Poreske uprave - Aleksandra Mugoša, Mijat Ilinčić, Dragoljub Nikolić i Zdravko Gutović.

Vlada je donijela rješenje o određivanju Dušana Savićevića za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za inspekcijski nadzor, licence i drugostepeni postupak u Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine (MPPUD).

Mirjana Đurišić određena je za v.d. generalne direktorice Direktorata glavnog državnog arhitekte u MPPUD, a Andrej Orlandić za v.d. direktora Direktorata za strateške odnose i komunikacije u istom resoru.

Vlada je donijela rješenje o prestanku vršenja dužnosti v. d. sekretarke u MPPUD Bobane Zečević.

Senid Striković imenovan je za v.d. direktora Direktorata za pravosudni nadzor u Ministarstvu pravde.,

Vlada je odredila Božidara Despotovića za v.d. direktora Uprave za ugljovodonike.

Vlada je donijela i rješenje o imenovanju Savjeta za inovacije i pametnu specijalizaciju na čelu sa ministarkom Anđelom Jakšić Stojanović, koji broji 23 člana.

Na dašanjoj sjednici Milena Brnović imenovana je za zamjenicu Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore – Kancelarija u Podgorici.

Konstatovan je i prestanak mandata direktorice Direktorata za evropske integracije i EU fondove u ranijem Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma mr Ivane Janković Mijanović, kao i prestanak mandata rukovoditeljke Kancelarije za komunikaciju s građanima Dušice Vuković.

Za novog člana Komisije za kadrovska i administrativna pitanja imenovan je Milutin Butorović, koji je na toj poziciji zamijenio Branka Krvavca.

Bonus video: