Mujović podnio tužbu protiv DPS-a zbog klevete

Mujović je rekao je da ga je na podnošenje tužbe najviše podstaklo to što je, kako kaže, DPS falsifikovao fotografiju sa događaja 30. septembra 2022.

6931 pregleda 35 reakcija 35 komentar(a)
Mujović, Foto: Boris Pejović
Mujović, Foto: Boris Pejović

Ministar energetike i funkcioner Pokreta Evropa sad (PES) Saša Mujović podnio je tužbu protiv Demokratske partije socijalista (DPS) i njenog portparola Miloša Nikolića, zbog klevete.

Mujović je Vijestima rekao da je tužbu podnio u ponedjeljak, ali nije izlazio sa tim u javnost zbog dešavanja u energetskom sektoru.

„Na dnevnom redu je bila ostavka Milana Lekića (predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja), Odbor direktora Solar gradnje, skupštinsko saslušanje oko Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), dakle mnogo bitnih tema, pa da ne bude da sam to uradio da bih skrenuo pažnju sa energetskog sektora“, rekao je Mujović, koji je nosilac liste PES-a i Demokrata na izborima u Podgorici koji su održani 29. septembra ove godine.

Iz DPS-a su uoči izbora ustvrdili da je Mujović bio glasač DPS-a, a Nikolić je početkom septembra rekao da je Mujović bio i dugogodišnji aktivista tokom izbornih kampanja. On je dostavio fotografiju koja je, kako je naveo, nastala u jednom od štabova, uoči lokalnih izbora u Podgorici 2022. godine.

Mujović je rekao je da ga je na podnošenje tužbe najviše podstaklo to što je, kako kaže, DPS falsifikovao fotografiju sa događaja 30. septembra 2022.

„Oni su stavili datum 16. oktobar kako bi me što više privukli danu podgoričkih izbra, da sam ja dio njihovog štaba. A meni je u tom periodu otac bio na samrti, umro je 23. oktobra i od 10. do 23. oktobra nijesam izlazio iz kuće. Nikad im neću oprostiti što su se poigrali sa tim periodom u kom mi je bilo najteže“, kazao je Mujović.

Bonus video: