Vuksanović se umjesto Plenkoviću zahvalio Milanoviću, pa se ispravio

"Slobodan sam ovdje reći da nijedna vlada do sada nije toliko napravila koliko su napravile vlade predsjednika Andreja Plenkovića", ispravio se Vuksanović

6133 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Screenshot/Youtube/ Hrvatska demokratska zajednica
Foto: Screenshot/Youtube/ Hrvatska demokratska zajednica

Poslaniku i predsjednik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijanu Vuksanović napravio je lapsus tokom govora na kongresu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Tokom govora na pozornici u Šibeniku, Vuksanović je napravio lapsus i zahvalio se pogrešnoj osobi - umjesto predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću (HDZ) on je zahvalio predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću koji je bivši član Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP).

"Uvijek mi je zadovoljstvo doći na sabor HDZ-a, a ovo mi nije prvi put. Uvijek taj događaj doživljavam kao praznik zajedništva. Hrvatska zajednica u Crnoj Gori više nije neorganizovana i Republika Hrvatska više nije ranjena ratom, već je to jedna zemlja sa značajnim međunarodnim kredibilitetom i uticajem i jako joj je stalo do opstanka hrvatske zajednice u Crnoj Gori. Mi iz te činjenice crpimo vitalitet i snagu i zbog toga hvala predsjedniku Vlade Hrvatske, gospodinu Milanoviću, na svemu što je uradio i radi", rekao je Vuksanović.

Nakon toga je, prenosi Dnevnik.hr, u dvorani zavladao muk nakon čega su prisutni HDZ-ovci Vuksanovića i ispravili.

"Što sam rekao? Hvala predsjedniku Plenkoviću na svemu što radi za Hrvate, na svemu što radi i što je napravio za Hrvate u Crnoj Gori. Slobodan sam ovdje reći da nijedna vlada do sada nije toliko napravila koliko su napravile vlade predsjednika Andreja Plenkovića", ispravio se Vuksanović, nakon čega se u dvorani čuo aplauz.

Bonus video: