Vuksanović sa Plenkovićem razgovarao o procesu integracija Crne Gore u EU

"Vuksanović je upoznao premijera Plenkovića s uspjesima HGI - ja na izborima u Kotoru, kao i na prethodno održanim izbornim ciklusima za tivatski parlament i za Skupštinu Crne Gore"

5312 pregleda 14 komentar(a)
Vuksanović i Plenković, Foto: HGI
Vuksanović i Plenković, Foto: HGI

Lider Hrvatske građanske inicijative (HGI) i poslanik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović prisustvovao je jučerašnjem 21. Opštem Saboru Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) na poziv hrvatskog premijera i predsjednika te partije Andreja Plenkovića, saopšteno je iz HGI.

U saopštenju se navodi da je Vuksanović naglasio da nije prvi put na ovakvom događaju, "koji predstavlja praznik zajedništva".

Dodaje se da je, nakon službenog dijela događaja, Vuksanović razgovarao s Plenkovićem oko važnih pitanja vezanih za Hrvate u Crnoj Gori, kao i procesa integracije Crne Gore u Evropsku uniju (EU).

"Predsjednik HGI-ja je zahvalio premijeru Plenkoviću na pomoći koja je kontinuirana i temeljna. On je istakao da podržavajući Hrvatsku građansku inicijativu, predsjednik Vlade Hrvatske daje doprinos u istrajnosti hrvatske nacionalne zajednice, ali jača i prozapadne strukture u samoj Crnoj Gori", piše u saopštenju.

"Vuksanović je upoznao premijera Plenkovića s uspjesima HGI - ja na izborima u Kotoru, kao i na prethodno održanim izbornim ciklusima za tivatski parlament i za Skupštinu Crne Gore", dodaje se.

"Na sastanku je dogovoren ponovni susret u Zagrebu, na Banskim dvorima. Vuksanović je zahvalio predsjedniku Vlade Hrvatske na redovnoj komunikaciji i čestim susretima koje ima s njim i njegovim ministrima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: